Selimiye manzarasında ilk nikah

Edirne Belediyesi, yeni tip koronavirüs tedbirleri kapsamında nikahları tarihi belediye binasının bahçesinde kıyma kararı aldı. 120 yıllık tarihi belediye binasının bahçesi nikah töreni için hazırlandı. İlk nikah Edirne Belediye...

Edirne Belediyesi, yeni tip koronavirüs tedbirleri kapsamında nikahları tarihi belediye binasının bahçesinde kıyma kararı aldı. 120 yıllık tarihi belediye binasının bahçesi nikah töreni için hazırlandı. İlk nikah Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan tarafından Selimiye Camii’nin manzarasında kıyıldı. Başkan Gürkan, "Bence Türkiye’nin en güzel nikah salonu demeyelim de, nikah bahçesi oldu." dedi.

Covid-19 tedbirleri kapsamında nikahlar kıyılabiliyor ama nikah salonlarına çok az sayıda davetli kabul edilebiliyordu. Tedbirleri elden bırakmak istemeyen Edirne Belediyesi, 120 yıldır kesintisiz olarak hizmet veren tarihi belediye binasının bahçesini nikah alanına dönüştürdü. Tarihi belediye binası ve Selimiye Camii’nin manzarasındaki ilk nikahı Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan kıydı. Merve Kayabaşı ve Sefa Ar’ın nikahlarını kıyan Gürkan, "Pandemi kuralları gereği biz de nikahları artık kapalı alanlarda değil de açık alanda yapma kararı aldık ve bugün ilk uygulamayı yapıyoruz. Merve ve Sefa’nın şansına ilk defa onlara denk geldi. Bence bu alan Türkiye’deki en güzel nikah alanı oldu. Tarihi belediye binası, tarihi merkez, arkada koskoca Selimiye Camii..." diye konuştu.

Muhteşem manzara eşliğinde mutluluğa 'Evet' diyen genç çift, "İlk olması bizi de ayrıca çok mutlu etti. Başkanımız Recep Gürkan da bizi şereflendirdi. Bizim için de sürpriz oldu. Kendisine çok teşekkür ediyoruz." dedi.

Edirne Haberleri