TEMA'dan okullarda 'sıfır atık' projesi

TEMA Vakfı tarafından; israfın önlenmesi, kaynakların daha verimli kullanılması, oluşan atık miktarının azaltılması, etkin toplama sistemlerinin önemi ve atıkların geri dönüştürülmesi konularında öğrencilere bilgilendirme...

TEMA Vakfı tarafından; israfın önlenmesi, kaynakların daha verimli kullanılması, oluşan atık miktarının azaltılması, etkin toplama sistemlerinin önemi ve atıkların geri dönüştürülmesi konularında öğrencilere bilgilendirme yapıldı. Edirne Özel Filiz Okulları 2 ve 3. sınıf öğrencileri Sıfır Ataık Eğitim Projesi'ni uyguladı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve TEMA Vakfı işbirliğinde 2019'dan itibaren uygulanan Sıfır Atık Eğitim Projesi ile çocukların doğal varlıkların korunması, doğa dostu tüketim alışkanlıkları, atık yönetimi gibi konularda farkındalık kazanmaları ve sıfır atık yaklaşımını benimsemeleri hedefleniyor. Proje; okul öncesi ve ilkokul seviyesindeki çocuklar için sınıf içi eğitim etkinliklerini ve tüm eğitim kademeleri için öğretmenlerin poster, çalışma kağıdı, animasyon filmi gibi içeriklere ulaşabileceği Sıfır Atık Eğitim Portalı'nı (www.sifiratiktema.org) kapsıyor. 3 yıl sürecek projeyle birlikte 285 bin çocuğa ulaşılması hedefleniyor.

Tema Vakfı Edirne İl Temsilcisi Şirin Çoğal, okullarda sıfır atık projesi kapsamında Özel Filiz Okulları anasınıfı öğrencileriyle yüz yüze, 2 ve 3. sınıf öğrencielriyle çevrimiçi ortamda bir araya geldi. Doğayı seven, koruyan ve farkındalığı çevresindekilere kazandırmaya çalışan öğrencilerle birlikte TEMA Vakfının Sıfır Atık Eğitim Projesini uyguladıklarını belirten Çoğal, "Kullanmadığımız eşyaları başka ürünlere dönüştürerek, ileri dönüşüm ile yeniden kullanıma kazandırdık." dedi.

Okul öncesi ve ilkokul seviyesindeki çocukların sıfır atık kavramını benimsemeleri için "Düşük, gerekli değilse tüketme", "Daha az tüket", "Değerlendir, yeniden kullan", "Değiştir, farklı amaçla kullan" ve "Dönüştür, doğa kazansın" prensiplerinden oluşan 5D modeli geliştirildiğini anlatan TEMA Vakfı İl Temsilcisi Çoğal, projenin kutu oyunları, sunum, film ve aile broşürü gibi eğitici materyaller içerdiğini söyledi.

Proje hakkında açıklamalarda bulunan Çoğal, "Proje, okul öncesi ve ilkokul seviyesindeki çocuklara özel hazırlanan kısa süreli etkinlikler eşliğinde uygulanmaktadır. Çocukların sürdürülebilir bir yaşam için doğru tüketim alışkanlıkları kazanabilmeleri amacıyla projeyi ilimizde Özel Filiz Okulları, Bahçeşehir Koleji, Yüksel Yeşil İlkokulu, Hatice Erkurt Anaokulu ile Havsa, Uzunköprü, Enez ve İpsala'da ilçe sorumlularımızla birlikte uyguluyoruz." diye konuştu.

Edirne Haberleri