Trafiğe Kapatılan İpsala Sınır Kapısı'nda Geçişler Başladı

İpsala Sınır Kapısı'ndan geçişlerin Yunanistan'daki yangınlar nedeniyle kontrollü olarak yapılmaya başlanmasından güzergah değişikliği yapanlar, Edirne'deki Pazarkule Sınır Kapısı'nda yoğunluk meydana geldi.

Yunanistan'ın Dedeağaç kentinde önceki gün çıkan yangın sebebi ile Yunanistan'ın bölgede acil durum ilan etmesinden sonra Edirne Valiliği de İpsala Sınır Kapısı'ndan geçişlerin durdurulması kararı almıştı.

Kapının kapatıldığı haberini alanlar, dün akşam saatlerinden itibaren Yunanistan'a giriş yapmak için Pazarkule Sınır Kapısı'na yönelmişti.

Yoğunluk bugünde devam ediyor.

Yunanistan'a geçmek isteyen aralarında gurbetçilerin de olduğu pek çok kişi Pazarkule'de yoğunluk oluşturuyor.

Fransa'da yaşayan Gökhan Erciyeş, feribotla seyahat için Yunanistan'a geçiş yapacağını dile getirdi.

"İpsala'nın Kapalı Olduğu Bilgisi Yoktu"

Yolculuk sırasında arkadaşlarından Yunanistan'daki orman yangının büyük olduğunu öğrendiklerini ifade eden Erciyeş, "O sırada İpsala'nın kapalı olduğu bilgisi yoktu. Geldiğimizde görevliler kapının kapandığını söyleyerek Kapıkule veya diğer kapıları kullanmamız konusunda bizi yönlendirdiler. Akşam Edirne'ye geldik. Burada konakladık. Tekrar güneye inip yine Dedeağaç üzerinden feribota yetişmeye çalışacağız." dedi.

Tatil için Dedeağaç'a giden Işıl Sunan da İpsala Sınır Kapısı'nın kapandığı haberini aldıktan sonra Pazarkule'ye geldiklerini kaydetti.

Kapıda yoğunluk olduğunu belirten Sunan, "İnşallah çok zorlanmadan geçeceğiz. Gideceğimiz bölgede yangın olup olmadığını Yunanistan'a geçince takip edeceğiz. Muhtemelen Dedeağaç seyahat programımızı değiştirmemiz gerekecek çünkü merkezinde de yangın varmış." şeklinde konuştu.

Ayrıca, Edirne Valiliği tarafından yapılan açıklamada, Yunanistan'da yangınların devam ettiği, İpsala Sınır Kapısı'na bağlantılı otobanın ulaşıma kapalı olduğu hatırlatıldı.

Açıklamada, "Yan yollarla ulaşımın sağlanabileceği ancak yan yolların tekrardan kapanma riskinin devam ettiği bilgisi alınmıştır. Bu nedenle, İpsala Sınır Kapımızdan giriş ve çıkışlar kontrollü bir şekilde yapılabilmektedir." ifadelerine yer verildi.

Edirne Haberleri