Trakya Üniversitesi Radyosu test yayınına başladı

Trakya Üniversitesi çatısı altında kurulan Radyo Günebakan, internet ortamında test yayınına başladı. Test sürecinin tamamlanmasının ardından Radyo Günebakan, FM 108.0 frekansı üzerinden bölgeye ve internet üzerinden başta...

Trakya Üniversitesi çatısı altında kurulan Radyo Günebakan, internet ortamında test yayınına başladı. Test sürecinin tamamlanmasının ardından Radyo Günebakan, FM 108.0 frekansı üzerinden bölgeye ve internet üzerinden başta Balkanlar olmak üzere dünyanın dört bir yayına yayın yapacak.

Şehrin ve bölgenin sosyal ve kültürel hayatına katkı sağlamak, Trakya Üniversitesinde hayata geçen çalışmaları kamuoyuna şeffaf bir şekilde aktarmak, eğitsel faaliyetler gerçekleştirmek, kentin ve bölgenin güçlü sesini tüm dünyaya ulaştırmak amacıyla kurulan Trakya Üniversitesi Radyosu Günebakan, internet ortamında, www.trakya.edu.tr adresindeki "Radyo Günebakan Canlı Dinle" bağlantısı üzerinden test yayınına başladı. Trakya Üniversitesinde kurulan modern stüdyoları, üstün donanımı, zengin müzik arşivi ve teknolojik altyapısıyla Radyo Günebakan, test sürecinin tamamlanmasının ardından FM 108.0 frekansı üzerinden de yayın yapmaya başlayacak.

Kâr amacı gütmeden Trakya Üniversitesi Rektörlüğü çatısı altında yayın hayatına başlayan Radyo Günebakan'da, radyoculuk geçmişi bulunan tecrübeli bir ekip görev yapacak. Aynı zamanda bir eğitim işlevine sahip olan Radyo Günebakan, Trakya Üniversitesinin öğrencilerine radyoculuk alanında önemli bir tecrübe kazanma olanağı sunacak. Radyo Günebakan'ın kapıları, yayın ilkeleri ve yayın politikası doğrultusunda; Üniversite, kent ve bölgedeki tüm paydaşlara açık olacak.

Radyo Günebakan’ın test yayını sürecindeki ilk ziyaretçisi Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu oldu. Stüdyoları ve kayıt odalarını gezerek incelemelerde bulunan Rektör Tabakoğlu, "Üniversitemiz ve kentimiz için bir pencere görevi üstlenecek olan radyomuz bilimsel, akademik, sanatsal, sportif, sosyal ve kültürel program karmasıyla öğrencilerimizi, akademisyenlerimizi, idari ekibimizi ve elbette bölge halkını nitelikli yayınlarla buluşturacak." dedi.

Edirne Haberleri