Trakya Üniversitesi ve Mimarlık Fakültesi Protokol İmzaladı

Trakya Üniversitesi (TÜ) tarafından yapılan açıklamada, TÜ Rektörlüğü'nde düzenlenen imza törenine TÜ Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun katıldı.Açıklamada ifadeleri...

Trakya Üniversitesi (TÜ) tarafından yapılan açıklamada, TÜ Rektörlüğü'nde düzenlenen imza törenine TÜ Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun katıldı.

Açıklamada ifadeleri paylaşılan Tabakoğlu, iş birliği protokolünün iki kuruma da katkı sağlayacağını kaydetti.

Protokolün hayırlı olmasını dileyen Tabakoğlu, "Eğitim-öğretim deneyiminde yenilikçi yaklaşımları, araştırma-geliştirmeyi, yerel değerleri önemseyen ve destekleyen iki üniversitenin iş birliğinin akademik, bilimsel ve kültürel faaliyetlere önemli katkılar sunacağına inanıyorum. Üniversiteler, ürettikleri ve paylaştıkları bilgi, yetenek ve deneyim sayesinde bölgesel iş birliği ve etkileşime de öncülük eden kurumlardır. İş birliğinin yerel, bölgesel ve ulusal kazanımlara da katkı sunmasını diliyoruz." dedi.

Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun da üniversiteler arası iş birliklerine önem verdiklerini kaydetti.

İmzalanan protokol gereği, iki üniversite arasında bilimsel ilgi alanlarının ortak değeri olan Mimar Sinan’ın eserleri, yaşamı, ulusal ve uluslararası önemi bağlamında akademik araştırmalar ve projeler üretilecek. Yaz okulu ve stajlar konusunda ek protokollerle iş birlikleri yapılacak.

Edirne Haberleri