Trakya Üniversitesi'nde Hareket Analizlerine İlişkin Kongre Yapıldı

Trakya Üniversitesi tarafından yapılan açıklamada, Balkan Kongre Merkezi'nde yapılan kongrede pediatrik ve erişkin nörolojik hastalıklarda hareket analizleri, müzisyenler ve ergonomide hareket analizleri, paralimpik ve sağlıklı...

Trakya Üniversitesi tarafından yapılan açıklamada, Balkan Kongre Merkezi'nde yapılan kongrede pediatrik ve erişkin nörolojik hastalıklarda hareket analizleri, müzisyenler ve ergonomide hareket analizleri, paralimpik ve sağlıklı sporcularda hareket analizleri gibi konular görüşüldü.

Hareket analizlerinde iyi uygulama örnekleri temalarında gerçekleştirilen kongre kapsamında düzenlenen 5 panel ve 4 konferansta 2’si yurt dışından ve 11’i Türkiye’deki üniversitelerden olmak üzere alanında önemli çalışmaları bulunan 29 konuşmacı ve oturum başkanı yer aldı.

Trakya Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sedat Üstündağ, kongre açılış programında yaptığı konuşmada, toplantının yüksek bilimsel içeriğiyle akademisyenlerin araştırmalarına üst düzeyde katkı sağlayacağını belirtti.

Fiziksel hareket azlığının, insan ve doğal olarak toplum sağlığını etkilediğine ve pek çok önemli sağlık sorunu da beraberinde getirdiğine işaret eden Prof. Dr. Üstündağ, fiziksel aktivitenin artırılması ve gün içerisinde hareketsiz olarak geçirilen sürenin azaltılmasının önemli olduğunu dile getirdi.

Kongre Başkanı ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hilal Keklicek ise kongrede, hareket analizlerinin sağlık ve sağlık dışı alanlarda etkin şekilde kullanımı için gereken disiplinler arası bilgi alışverişi ile bilimsel paylaşımları güçlendirmeyi amaçladıklarını kaydetti.

Edirne Haberleri