Trakya Üniversitesi'nde Otizm Birimi Kuruldu

Trakya Üniversitesi tarafından yapılan açıklamada, Türkiye ve Balkanlar'a nitelikli sağlık hizmetleri sunan Trakya Üniversitesi Hastanesi, açılan yeni birimler ile gelişimini devam ettiriyor.Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk...

Trakya Üniversitesi tarafından yapılan açıklamada, Türkiye ve Balkanlar'a nitelikli sağlık hizmetleri sunan Trakya Üniversitesi Hastanesi, açılan yeni birimler ile gelişimini devam ettiriyor.

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı'nda otizm semptomlarının, tipik/atipik/eşik altı otizm ve otizm risk grubu olan vakaların değerlendirilmesi, otizm spektrum bozukluğu tanısı alan vakaların izlem ve tedavisinin yürütülmesi için Otizm Tanı, Tedavi, Uygulama ve Araştırma Birimi hizmete açıldı.

Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Işık Görker, poliklinik başvurularının ardından otizm spektrum bozukluğu tanısı almış ya da tanı riski altında olanlara sağlık hizmeti verdiklerini dile getirdi.

Otizm spektrum bozukluğu tanılı vakaların ve ailelerinin izlemleri, otizm poliklinik kartları ile yetişkinliğe kadar sürdüğünü kaydeden Görker, "Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Polikliniği olarak, iki hafta arayla perşembe günleri bu tür vakalara tedavi ve izlem hizmeti sunmaktayız." şeklinde konuştu.

Edirne Haberleri