Trakya Üniversitesinden Öğrenciler Beyaz Önlük Giydi

Trakya Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesine başlayan öğrenciler için beyaz önlük giyme töreni düzenlendi.Üniversite tarafından yapılan açıklamada, Balkan Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinliğe akademisyen, öğrenciler...

Trakya Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesine başlayan öğrenciler için beyaz önlük giyme töreni düzenlendi.

Üniversite tarafından yapılan açıklamada, Balkan Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinliğe akademisyen, öğrenciler ve aileleri katılım gösterdi.

Rektör Yardımcısı ve Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoğlu, öğrencilerin beyaz önlüğü giydiklerinde mesleğin saygınlığını ve sorumluluğunu hissetmeye başlayacaklarını ifade etti.

Prof. Dr. Hatipoğlu, konuşmasında "Beyaz önlük aslında hekimin sürekli olarak kendini geliştirme, modern tıp uygulamalarını takip etme, kendini yenileme sorumluluğudur. Hastaya şifa vermenin, mesleğine, meslektaşına, hasta haklarına, insan haklarına, toplumsal değerlere saygının güvencesidir." dedi.

Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Altuğ Çilingir ise öğrencilere başarılı bir eğitim hayatı geçirmeleri dileklerinde bulundu.

Edirne Haberleri