Trakya Üniversitesine 13 bin yabancı öğrenci başvurdu

64 farklı ülkeden 4 bin 400 uluslararası öğrenciye sahip Trakya Üniversitesinde uluslararası öğrenci başvuruları sona erdi. 147 programda 2 bin 544 kontenjanın açıldığı birinci başvuru döneminde yaklaşık 13 bin yabancı...

64 farklı ülkeden 4 bin 400 uluslararası öğrenciye sahip Trakya Üniversitesinde uluslararası öğrenci başvuruları sona erdi. 147 programda 2 bin 544 kontenjanın açıldığı birinci başvuru döneminde yaklaşık 13 bin yabancı öğrenci başvuru yaptı.

Covid-19 önlemleri kapsamında bu yıl uluslararası öğrenci başvurularını internet üzerinden alan Trakya Üniversitesine 12 bin 871 yabancı öğrenci başvuruda bulundu. Trakya Üniversitesi bu yıl programlarının yüzde 85’ini Balkanlı öğrencilere ayırdı. Uluslararası öğrenciler için lisans programlarında açılan 1517 kontenjanın 1293’üne Balkanlı öğrenciler yerleşti.

EN ÇOK TERCİH EDİLEN BÖLÜMLER Trakya Üniversitesi uluslararası öğrenci birinci başvuru döneminde 147 programda toplam 2 bin 544 kontenjan açıldı. Adayların en çok tercih ettiği bölümler diş hekimliği, eczacılık, tıp, bilgisayar mühendisliği, mimarlık, hemşirelik, fizyoterapi, elektrik-elektronik mühendisliği, makine mühendisliği ve genetik bölümü olarak sıralandı.

"10 bin uluslararası öğrenci hedefine yaklaşıyoruz"

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, 10 bin uluslararası öğrenci hedefine her geçen yıl daha da yaklaştıklarını belirterek, Trakya Üniversitesinin uluslararası öğrencilere büyük avantajlar sağladığını belirtti. Trakya Üniversitesinin başta Balkanlar olmak üzere uluslararası camiada tanınırlığının arttığını kaydeden Rektör Tabakoğlu, “Tüm imkanlarımızla öğrencilerimizin yanındayız. Trakya Üniversitesi ülkemizde ve Balkanlarda akla gelen ilk üniversite olmayı sürdürecek.” dedi.

Trakya Üniversitesi Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Murat Türkyılmaz, alınan başvurular sonrası öğrenci yerleştirmelerinin otomasyon aracılığıyla şeffaf bir şekilde yapıldığını ve boş kalan kontenjanların da Eylül, Ekim ve Kasım aylarında tekrar açılacağını söyledi.

Ortaöğretim not ortalamasına göre asil ve yedek olarak sıralanan adayların 10 Ağustos 2020 tarihlerinde başlayan online kayıt işleri, 14 Ağustos 2020 tarihinde sona erecek.

Edirne Haberleri