Trakya'da Seyyar Sandıklar Yine İş Başında

Kırklareli İl Seçim Kurulu görevlileri, Karakaş Mahallesi'nde yaşayan ve sandık başına gidemeyen 94 yaşındaki Veli Akıncıoğlu'nun evine seyyar sandık götürdü.Sandık görevlileri, getirdikleri taşınabilir kabini Akıncıoğlu'nun...

Kırklareli İl Seçim Kurulu görevlileri, Karakaş Mahallesi'nde yaşayan ve sandık başına gidemeyen 94 yaşındaki Veli Akıncıoğlu'nun evine seyyar sandık götürdü.

Sandık görevlileri, getirdikleri taşınabilir kabini Akıncıoğlu'nun bulunduğu odaya yerleştirdi ve oy kullanma işlemi hakkında bilgi verdi.

Sonrasında Akıncıoğlu, oy verme işlemini tamamladı.

Akıncıoğlu, oy kullandığı için mutlu olduğunu dile getirdi.

Kırklareli merkezde hastalığı ya da engeli nedeniyle sandık başına gidemeyen 18 seçmenin, "seyyar sandık" uygulamasından faydalanacağı öğrenildi.

Edirne ve Tekirdağ

Tekirdağ'da hastalığı veya engeli sebebi ile oy kullanmaya gidemeyen seçmenler, "seyyar sandık" uygulamasından yararlandı ve oylarını kullandı.

İl Seçim Kurulu görevlileri, Çınarlı Mahallesi'nde yaşayan ve rahatsızlığı sebebi ile oy kullanmaya gidemeyen 61 yaşındaki Ratibe Peker'in evine seyyar sandık götürdü.

Sandık görevlileri Peker'e oy kullanma işlemi hakkında bilgi verdi. Peker, oyunu kullanmasının ardından görevlilere teşekkür etti.

Tekirdağ merkezde oy kullanamaya gidemeyen 13 seçmenin "seyyar sandık" uygulamasından yararlanacağı bilgisi alındı.

Kentte de hastalığı veya engeli sebebiyle sandık başına gidemeyen seçmenler, "seyyar sandık" uygulamasından faydalanarak oylarını kullanıyor.

Edirne Haberleri