TÜ'de Afet Sonrası Çocuk Ruh Sağlığını Koruma ve Çocuklarla Etkileşim Semineri Düzenlendi

Trakya Üniversitesi tarafından yapılan açıklamada, Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Işık Görker’in konuşmacı olduğu seminere, Edirne'de görev yapan öğretmen...

Trakya Üniversitesi tarafından yapılan açıklamada, Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Işık Görker’in konuşmacı olduğu seminere, Edirne'de görev yapan öğretmen ve akademisyenler katıldığı ifadesi yer aldı.

Prof. Dr. Görker, çocukların yaşanan afete karşı oluşturdukları tepkilerin yaşlarına, gelişimsel düzeylerine ve afetten önceki yaşam deneyimlerine göre değişebileceğini belirtti.

Çocukların olumsuz yönde etkilenmelerine neden olan bir diğer faktörün ise ekran maruziyeti olduğuna dikkat çeken Görker, şunları kaydetti:

"Çocuğun veya ergenin yaşanılan böyle bir travmatik deneyim ile baş edebilmesindeki en önemli faktörlerin güvenlik duygusu, sakinleştirici bir çevre içinde olma, yeterli toplumsal destek, aradaki güçlü bağlar ve umut olduğunu ifade edebiliriz. Ekonomik destek, sosyal destekler, sosyal bağların kuvvetlenmesi, arkadaş ilişkilerinin sürdürülmesi, okul ve öğretmenlerin çocuğa yaklaşımı konusunda gerektiğinde işbirliği içinde olmak, çocukların bu stresle baş edebilmelerini ve iyileşmelerini kolaylaştıran önemli girişimlerdir."

Edirne Haberleri