TÜ'de "Dermokozmetik Zirvesi" Gerçekleştirildi

TÜ Eczacılık Öğrencileri Birliği tarafından "Edirne kırmızısı" temasıyla Balkan Kongre Merkezi'nde yapılan kongrede, dermokozmetik alanındaki çalışmalar masaya yatırıldı.TÜ Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gülay...

TÜ Eczacılık Öğrencileri Birliği tarafından "Edirne kırmızısı" temasıyla Balkan Kongre Merkezi'nde yapılan kongrede, dermokozmetik alanındaki çalışmalar masaya yatırıldı.

TÜ Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gülay Şeren, açılış programında yaptığı konuşmada, kozmetik ürünlerin toplumun tüm kesimlerine hitap ettiğini ifade etti.

Gün geçtikçe ürünlerin farklı kategorilerde yaygın kullanım alanı bulduğunu kaydeden Prof. Dr. Şeren, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"Dermokozmetik ürünler cilt, saç ve vücut bakımı için kullanılan, ilaç üretim tekniğinin kullanılmasıyla geliştirilen ve üretilen ürünlerdir. Bu ürünler dermatolojik klinik testlerden geçmişlerdir. Ancak burada en önemli nokta teknolojinin artık büyük bir hızla ilerlediği günümüzde, kullanılan tekniklerin daha hassas ve kolay ulaşılabilir olduğu bir dönemde tüm kozmetik ürünlerin üretiminde standardizasyonun sağlanmasıdır."

Edirne Haberleri