TÜ'de Romanların Sorunlarına Akademik Yaklaşımlar Paneli Gerçekleştirildi

Yöneticiliğini Roman Dili ve Kültürü Araştırmaları Enstitüsünde görevli Dr. Tülay Tekin Yılmaz'ın yaptığı çevrim içi panelde "Herkes İçin Sağlık" başlıklı sunum yapan Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi...

Yöneticiliğini Roman Dili ve Kültürü Araştırmaları Enstitüsünde görevli Dr. Tülay Tekin Yılmaz'ın yaptığı çevrim içi panelde "Herkes İçin Sağlık" başlıklı sunum yapan Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Emine Didem Evci Kiraz, Roman vatandaşların sağlık okuryazarlıklarının artırılması ve sağlık hizmetlerinden daha fazla yararlanması gerektiğini dile getirdi.

Panelde "Roman Gençlerin Eğitim ve İstihdam Sorunları" isimli sunum yapılan Sakarya Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yusuf Genç ise Roman vatandaşların sosyal, kültürel ve eğitim alanlarında karşılaştığı sorunları kaydetti.

Karatay Üniversitesi İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Dilara Ustabaşı Gündüz de Roman vatandaşlarla ilgili toplumda farkındalık oluşturulması gerektiğini dile getirdi.

Edirne Haberleri