TÜ'deki Konferansta Trakya'daki Tümülüsler Konuşuldu

Trakya Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü'nce gerçekleştirilen konferansta Trakya'daki tümülüsler konuşuldu.Trakya Üniversitesi tarafından yapılan açıklamada, Prof. Dr. Ahmet Yaraş’ın moderatörlüğünde gerçekleştirilen...

Trakya Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü'nce gerçekleştirilen konferansta Trakya'daki tümülüsler konuşuldu.

Trakya Üniversitesi tarafından yapılan açıklamada, Prof. Dr. Ahmet Yaraş’ın moderatörlüğünde gerçekleştirilen Trakya'da Arkeoloji konferans dizisinin 25'incisi Sinop Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümünden Dr. Öğretim Üyesi Zeki Mete Aksan'ın katılımı ile yapıldı.

Çevrim içi yapılan konferansta Aksan, Türkiye'de tümülüslere önce definecilerin müdahale ettiğini, müze uzmanlarının definecilerden arta kalanlara ancak bakabildiğini ifade ederekn, Trakya tümülüslerine dair aha çok bilimsel çalışmaların yapılması gerektiğinin altını çizdi.

Konferansta 1930'larda gerçekleştirilen kazılara ilişkin yeniden değerlendirme yapılırken, konferansta adı geçen çok sayıda tümülüsün uzun yıllar taş ocağı olarak kullanıldığı için bugün yerinde olmaması nedeniyle en küçük belgelemenin bile ne kadar önemli olduğu vurgulandı.

Edirne Haberleri