Türk Kızılay'dan TÜ Kütüphanesine 24 Eser Kazandırıldı

Üniversite tarafından yapılan açıklamada, Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Doç. Dr. Nurten Çetin'in girişimleriyle kütüphanede yerini alan ve her biri kaynak niteliğinde olan eserler kullanıcıların hizmetine sunuldu.Balkan...

Üniversite tarafından yapılan açıklamada, Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Doç. Dr. Nurten Çetin'in girişimleriyle kütüphanede yerini alan ve her biri kaynak niteliğinde olan eserler kullanıcıların hizmetine sunuldu.

Balkan Savaşları ve Kurtuluş Savaşı sırasında Kızılay'ın yapmış olduğu faaliyetleri barındıran kitapların da yer aldığı arşiv, elektronik ortamda da erişime açık halde bulunuyor.

Açıklamada görüşleri belirtilen Doç. Dr. Nurten Çetin, kütüphane koleksiyonlarını daha zengin hale getirmek için çalıştıklarını kaydetti.

150 Bine Yakın Kitap Yer Alıyor

Kütüphanede 150 bine yakın basılı kitap bulunduğunu belirten Çetin, şu ifadelere yer verdi:

"Öğrenci ve araştırmacılar ile vatandaşlarımıza 7 gün 24 saat kesintisiz hizmet veren kütüphanemize, Türk Kızılayı'nın destekleri ile önemli bir arşiv daha kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Kütüphanemizde, Edirne Kitaplığı başta olmak üzere Balkan Kitaplığı, Tıp Kitaplığı ve Güngör-Güner Rıfat Arıbal ile Prof. M. Tayyip Gökbilgin kitaplığı gibi pek çok özel koleksiyon yer alıyor. Kütüphanemiz, her geçen gün büyümeye ve gelişmeye devam ediyor. İsteğimize kayıtsız kalmayarak koleksiyonumuzun zenginleşmesine katkı sunan Türk Kızılayı'na teşekkür ediyorum."

Edirne Haberleri