Uğur Mumcu Edirne'de Anıldı

Anma töreni kapsamında belediye önünde bir araya gelen kortej Edirne Belediyesi Bandosu eşliğinde Atatürk Anıtı'na kadar yürüdü.Anıta çelenk sunumu, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra...

Anma töreni kapsamında belediye önünde bir araya gelen kortej Edirne Belediyesi Bandosu eşliğinde Atatürk Anıtı'na kadar yürüdü.

Anıta çelenk sunumu, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra grup, Uğur Mumcu Parkı’na geçti.

Atatürkçü Düşünce Derneği Edirne Şube Başkanı Celil Özcan, yaptığı konuşmada, Mumcu'yu rahmet ve minnetle andıklarını dile getirdi.

Mumcu'nun hatırası önünde saygıyla eğildiklerini ifade eden Özcan, "Laikliğin ve demokrasinin yılmaz savunucusu kalpaksız Kuvayı Milliyeci Uğur Mumcu, 30 yıl önce 24 Ocak 1993 günü Ankara'da Karlı Sokak'taki evinin önünde arabasına konulan bombanın patlaması sonucu suikasta kurban gitti." şeklinde konuştu.

Tören parktaki Uğur Mumcu büstüne karanfil bırakılmasından sonra sona erdi.

Törene, Edirne Belediye Başkan Vekili Selçuk Çakır, Edirne İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Geçmiş, siyasi parti ve sivili toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Edirne Haberleri