Vali Kırbıyık Edirne Roman Eylem Planı Toplantısı Gerçekleştirdi

Valilik tarafından yapılan açıklamada Vali Kırbıyık, valilikteki toplantıda gerçekleştirdiği konuşmada, Roman vatandaşlara ilişkin Edirne için temel sorunun yerinde kentsel dönüşüm olduğunu dile getirdi.Kentsel dönüşüm...

Valilik tarafından yapılan açıklamada Vali Kırbıyık, valilikteki toplantıda gerçekleştirdiği konuşmada, Roman vatandaşlara ilişkin Edirne için temel sorunun yerinde kentsel dönüşüm olduğunu dile getirdi.

Kentsel dönüşüm yapılana kadar diğer sorunların tamamen çözülmesinin mümkün olmadığını belirtilen Vali Kırbıyık, kalıcı sürdürülebilir çözümler için yerinde kentsel dönüşümü sağlanması gerektiğini ifade etti.

Her insanın, her çocuğun önemli olduğunu vurgulayan Vali Kırbıyık'ın ifadeleri şu şekilde:

"Belki bizler için binde bir ama o aile ve çocuk için çok şey ifade ediyor. O yüzden bizler tek tek dokunuşlarımızı ne kadar arttırabilirsek o kadar önemli. Önümüzdeki süreçte buradaki katılımcılarımızın da var güçleriyle çalışarak sahada bizlere destek olması gerekiyor.

Burada konuşulanların sahadaki etkilerini, sonuçlarını sizin üzerinizden takip etmemiz lazım. Ama bugün konuştuğumuz beceri kazandırma, meslek edindirme, şehirleştirme ve diğer alanlardaki çalışmalar çok önemli.

Özellikle istihdam sağlama ve işe yerleştirme konularında çalışmalarımızın sonuçlarını almamız lazım. Bu konuda sizlerin de tespit ve destekleri ile işe yerleşimleri tamamlamamız lazım. Meslek edindirme kurslarına ve MESEM'e yönlendirme konusunda hepimizin çok fazla gayret göstermesi lazım. Katılım ve katkılarınız için teşekkür ediyorum."

Edirne Haberleri