Vali Kırbıyık: Edirne'deki Yaşlı Nüfus Oranı Artıyor

Fırınlar Sırtı mevkisinde yapımı devam eden 200 yatak kapasiteli huzurevi inşaatını gezen Vali Kırbıyık, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilgin Özbaş ve yetkililerden bilgi aldı.Vali Kırbıyık, kentteki yaşlı nüfus...

Fırınlar Sırtı mevkisinde yapımı devam eden 200 yatak kapasiteli huzurevi inşaatını gezen Vali Kırbıyık, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilgin Özbaş ve yetkililerden bilgi aldı.

Vali Kırbıyık, kentteki yaşlı nüfus oranının her sene arttığını dile getirdi.

Yaşlı vatandaşlara en yüksek nitelikli hizmeti sunmanın temel öncelikleri olduğunu belirten Vali Kırbıyık, "Merkezdeki 110 kapasiteli huzurevimizi zaman içinde belli yıpranmalar yaşadı ve belli eksikliklerle karşı karşıya kaldı. Burada geçen yıl başlanan bir inşaat oldu. İnşaat hızlı bir şekilde devam ediyor. Hedefimiz 2024'ün ilk çeyreğinde burayı bitirmek ve vatandaşların hizmetine sunmak." şeklinde konuştu.

Kırbıyık, projede her türlü ayrıntının düşünüldüğünü nitelikli bir huzurevinin yapıldığını ifade etti.

Güzel bir projenin hayata geçirildiğini kaydeden Vali Kırbıyık, "Yaklaşık proje bedeli 170 milyon liranın üzerinde önemli bir yatırım. Önemli bir ihtiyacı ortadan kaldıracak. Bu hizmetin hayata geçmesinde, ihale edilmesinde, emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Edirne  Valiliği olarak vatandaşlarımıza kamu hizmetlerinin en iyi şekilde sunulmasını önemsiyoruz. Şehrimize, milletimize hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

Edirne Haberleri