Yavruları olan köpeği öldürüp çöpe attı

Edirne'de bir köpeği av tüfeğiyle öldürüp çöp konteynerına attığı iddia edilen haber muhabiri K.U. gözaltına alındı.Olay, Edirne'nin Karaağaç Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, bir haber ajansının muhabiri olan...

Edirne'de bir köpeği av tüfeğiyle öldürüp çöp konteynerına attığı iddia edilen haber muhabiri K.U. gözaltına alındı.

Olay, Edirne'nin Karaağaç Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, bir haber ajansının muhabiri olan K.U., havladığı ve rahatsız ettiği gerekçesiyle bir köpeği av tüfeğiyle vurarak çöp konteynerına attı. Vurulan köpeğin yolda sürüklenip çöp konteynerına atıldığını ve olay yerini gösteren bir video sosyal medyada paylaşıldı ve büyük tepki topladı. Ölen köpeğin yavruları olduğu öğrenilirken, olayla ilgili olarak K.U. gözaltına alındı. Edinilen bilgiye göre, şahıs hakkında CİMER’e çok sayıda şikayet ulaşıyor.

Köpeğin vurularak öldürülmesinin ardından yavrulara ilk müdahale Edirne Belediyesi Veteriner Müdürlüğü ekipleri tarafından yapıldı. Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, “Ortada kalan yavrulara ilk müdahaleyi yaptık, bakımını üstlendik. Ancak olaya tepki gösteren, içi acıyan çok sayıda vatandaşımız bizi arayarak bu yavruları sahiplenmek istediklerini belirttiler, biz de bunu memnuniyetle kabul ettik." dedi.

Edirne Haberleri