Yılın ikinci müzesi Necmi İğe Evi Etnografya Müzesi açıldı

Edirne'de bu yıl açılması planlanan 14 müzenin ikincisi olan Necmi İğe Evi Etnografya Müzesi hizmete açıldı. Açılış törenine Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank da katıldı.Açılışta konuşan Edirne Valisi Ekrem Canalp,...

Edirne'de bu yıl açılması planlanan 14 müzenin ikincisi olan Necmi İğe Evi Etnografya Müzesi hizmete açıldı. Açılış törenine Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank da katıldı.

Açılışta konuşan Edirne Valisi Ekrem Canalp, Edirne'nin kültür başkenti olduğunu ve bu iddiayı ispatlamaya hazır olduğunu söyledi. Edirne'de Roma, Bizans ve Osmanlı'nın bütün eserlerinin en iyi şekilde korunduğu belirten Vali Canalp, Edirne'nin zenginliğini ortaya koymak için 2021 yılında müzeler atağı gerçekleştirdiklerini ifade etti.

2021 yılında 14 adet müzenin açılışını gerçekleştireceklerini belirten Canalp, "Bu zincirin ilk halkası olan Fatih Müzesi'ni açmıştık. Şu an açılışını yaptığımız müze ise bu halkanın ikinci halkasını oluşturmaktadır. Açılışını yapacağımız 14 müze ile Edirne’yi adeta balkanların kültür başkenti haline getirmiş olacağız. Ben buradan emeği geçen herkese ve özellikle İğe ailesine çok teşekkür ediyorum." dedi.

Edirne Haberleri