Edirne'de Dolu Ve Sağanak Tarım Arazilerine Zarar Verdi

Edirne'de sağanak ve dolu sebebi ile Lalapaşa ve Süloğlu'nda yaklaşık 5 bin dönüm tarım arazisi zarar gördü.

Edirne'de önceki akşam etkili olan dolu ve sağanak, Lalapaşa'ya bağlı Sarıdanişment köyü ile Süloğlu'ndaki Domurcalı, Taşlısekban, Sülecik ve Tatarlar köylerindeki buğday, arpa, ayçiçeği ve kanola ekili arazilere zarar verdi.

Tarım ve Orman Müdürlüğü ve ziraat odası ekipleri zarar gören arazilerde hasar tespit çalışması yaptı.

Lalapaşa Ziraat Odası Başkanı Taner Öztürk, aniden bastıran dolu ve sağanağın hasara yol açtığını belirtti.

Hasar tespit çalışmalarına başlandığını ifade eden Öztürk, "Büyük bir doğal afet yaşandı. Çok hızlı yağan dolu ve sağanak arazilere zarar verdi. Özellikle hasat dönemi gelen kanola, buğday ve arpa tarlalarında yüzde 80'e varan zararlar var. Tüm üreticilerimize geçmiş olsun. Zarar gören üreticilerimize gerekli desteğin verilmesini talep ediyoruz." şeklinde konuştu.

Sarıdanişment Köyü Muhtarı Turan Yılmaz ise dolu vuran tarlalarda zarar olduğunu vurguladı.

Dolu ve sağanağın fırtınayla geldiğini belirten Yılmaz, şu ifadeleri kullandı:

"Kısa bir sürede metrekareye 20 kilogram yağış düştü. Fırtına ve doluyla birlikte ekili ürünler zarar gördü. Köyümüzde 2 bin dönüme yakın zarar gördü. Arpalarda zarar yüzde 90'a yakın. Olgunluk ne kadar ilerlemişse zarar o kadar artıyor. Arpa tarlaları artık sapı için biçilecek. Aynı şekilde kanola tarlalarında da zarar var. Daha önce hiç böyle bir afeti görmedim."

Ziraat Mühendisi Gülnihan Yörük de hasat dönemi yaklaşan ürünlerde zararın daha çok olduğunu söyledi.

Aynı zamanda üreticilik yaptığını kaydedenYörük, "Çok üzgünüz. Arpalarda dönüme 500-600 kilogram verim bekliyorduk. Ancak dolu nedeniyle büyük kayıp yaşandı. Benzer durumda kanola ekili arazileri de zarar görü. Ayçiçeklerinin de yaprakları delindi." dedi.

Edirne'nin İlçeleri Haberleri