Keşanlılar Dikkat! Birkaç Aylık Su Kaldı

Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Kadıköy Barajı'nda birkaç aylık su kaldığını ifade ederek tasarruf çağrısında bulundu.Başkan Helvacıoğlu, baraj kenarında basın mensuplarına yaptığı açıklamada Keşan'a...

Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Kadıköy Barajı'nda birkaç aylık su kaldığını ifade ederek tasarruf çağrısında bulundu.

Başkan Helvacıoğlu, baraj kenarında basın mensuplarına yaptığı açıklamada Keşan'a kullanma ve içme suyu sağlayan Kadıköy Barajı'nın seviyesinin oldukça düşük olduğunu dile getirdi.

Barajın 56 milyon metreküp olan su tutma kapasitesinin yüzde 5 seviyelerine düştüğünü söyleyen Başkan Helvacıoğlu, "Kadıköy Barajı'nda doluluk oranı 8 milyon metreküp civarında. Ancak bunun 3 milyon metreküpü 'ölü hacim' olarak adlandırılan kullanılmayan bölüm. Dolayısıyla şu anda kış mevsiminin ortasında Keşan'ın 5 milyon metreküp kullanılabilir suyu kaldı. Keşan'ın bir kaç aylık ihtiyacını karşılayabilecek su kaldığını belirmek istiyorum." şeklinde konuştu.

Başkan Helvacıoğlu, su tasarrufu için bazı tedbirler alabileceklerini kaydetti.

Yağış miktarına göre Keşan'a 2 - 3 günde bir kez su vermeye başlayabileceklerini ifade eden Helvacıoğlu, "Bu anlamda önemli tedbirler alabiliriz. Kumdere'den de Kadıköy'den de su alıyoruz. Su ölçüm çubuklarına bakıyoruz ve suyun tabana yaklaştığını görüyoruz. Oluşturacağımız platform ile borular kullanarak suyu artık barajın orta bölümünden çekmek zorunda kalacağız. Bu platform için hazırlıklarımızı yaptık." diye konuştu.

Helvacıoğlu vatandaşlara su tasarrufu çağrısında bulundu.

Helvacıoğlu'nun çağrısı şu şekilde:

"Ne olur tasarruf edelim ve suyun yeterliliğini 1-2 ay daha uzatmanın yollarını arayalım. Çeşmelerimizden akan her damla para değil, yaşam, nefes anlamına geliyor. Bu nedenle suyun önemini bilmeli ve boşa harcamamalıyız. Acil eylem planlarımızı geliştiriyoruz. Kumdere ile ilgili önlemlerimiz de var.

Ancak yer altı suyuna da çok güvenmemek lazım. Barajların bu halde olduğunu düşünürsek yer altı sularının çekim noktasında, dip noktasındaki tehlikeyi düşündüğümüzde su seviyemizin alarm verdiğini belirtmek istiyorum. Keşan'ımızda yaşayan tüm vatandaşlarımızın tasarruf seferberliğine girmesini arzu ediyorum."

Edirne'nin İlçeleri Haberleri