TBMM Başkanı Şentop Keşan'daki Panele Katıldı

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, "Türkiye var olduğu müddetçe, 85 milyon insanımız var olduğu müddetçe, Batı Trakya Türklerinin yanındayız." şeklinde konuştu.Edirne Valiliği ve Trakya Üniversitesi'nce Keşan'daki bir otelde gerçekleştirilen...

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, "Türkiye var olduğu müddetçe, 85 milyon insanımız var olduğu müddetçe, Batı Trakya Türklerinin yanındayız." şeklinde konuştu.

Edirne Valiliği ve Trakya Üniversitesi'nce Keşan'daki bir otelde gerçekleştirilen "Dr. Sadık Ahmet Paneli"ne katılan Şentop, Batı Trakya Türklerinin sembol ismi merhum Dr. Sadık Ahmet'in bugün 76. doğum günü olduğunu anımsattı ve kendisine Allah'tan rahmet diledi.

Dr. Sadık Ahmet Mesajı

Şentop, büyük mücadele veren dava adamlarının sadece hayatta yaptıklarıyla değil, öldükten sonra da sembolleşen isimleriyle büyük mücadelelere ışık tuttuğunu, Dr. Sadık Ahmet'in de Batı Trakya Türklerinin mücadelesinin bayrağı ve sembol ismi olduğunun altını çizdi.

Batı Trakya'daki Türklerin mücadelesine sadece bir siyasi parti ya da milletvekili olarak değil, tüm Türkiye olarak sahip çıktıklarını ifade eden Şentop, "Bütün bir Türkiye olarak, Türkiye'de yaşayan 85 milyon insan olarak Batı Trakya'da yaşayan kardeşlerimizin yanındayız. Onların davasının arkasındayız. Bu, Türkiye'de dönemsel olarak bir sahip çıkma meselesi değildir. Türkiye var olduğu müddetçe, 85 milyon insanımız var olduğu müddetçe, Batı Trakya Türklerinin yanındayız." dedi.

Edirne'nin İlçeleri Haberleri