1-18 Yaş Arası Çocuğu Olana Yeni Müjde! Haziran Ayında 3.038 TL PTT Ödeyecek

1-2-3- çocuğu olana devlet desteği başladı. E-Devlet üzerinden başvurana PTT 3,038 TL ödeyecek.

1-2-3- çocuğu olana devlet desteği başladı. Devlet tarafından dar gelirli vatandaşa sunulan bir çok imkan ile hayatlarını idame ettirme konusunda yardımcı olmak ve refah ortamını korumak hedeflenmektedir. Özellikle de kadınlara ve yaşlılara yardımlar çok dikkat çekmekteyken, çocuğu olan hanelere sağlanan destek te baş sıralarda yer almaktadır. 2023 senesinde asgari ücrete yapılan zam oranında devlet yardımlarına da zam yapılmıştır. Aile Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından onay alan hanelere devlet destek sunmaktadır. Bu desteklerden binlerce hane faydalanmakta iken yeni aşlayan programlar için de başvurular sürmektedir.

Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmeti (SED) ise bir çok yardımın ana kaynağı olarak bilinmektedir. En çok çocuklu hanelere yapılan yardımlar SED yardımları başlığı altında araştırılmaktadır. Düzenli ödemeler arasında yer alan SED ödemeleri hak sahibinin ay ay PTT hesaplarına yatırılmaktadır. Dikkat çeken ve düzenli olarak ödenen çocuklu ailelere destek ödemesi başvurusu nasıl yapılmaktadır? çocuklu ailelere destek ödemesi başvuruları nereden yapılmaktadır.
Geçtiğimiz aylarda başlatılan ve 1-18 yaş arası çocuğu olan haneye yapılan ödemeler konusunda o dönemin Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık açıklamada bulunmuştu. Yapılan zamlar konusunda açıklama yapan Yanık "SED hizmetinde çocuk başına yapılan ekonomik destek tutarı ortalama 2.337 TL'den 3.038 TL'ye yükseldi. Ayrıca koruyucu ailelere çocuk başına yapılan ödemelerin aylık ortalaması 3.644 TL'den 4.853 TL'ye çıkarıldı" demişti.

Çocuk Yardımı Başvuruları da Sürüyor

Aile Destek ödemesi adı altında yapılan başvuru sonucunda onay almanız halinde aylık olarak düzenli ödeme alabileceksiniz. Çocuk yardımı başvurularınızı https://www.turkiye.gov.tr/ashb-sosyal-ekonomik-destek-sorgu adresinden sorgulayabilirsiniz.

Çocuk Yardımı Kaç Para Ödeniyor?

PTT tarafından yapılan ödemeler 300, 400 ve 600 TL olarak çocuk sayısına göre değişkenlik göstermektedir. T.C. Kimlik numarasıyla yapılan başvurular sonucu onay alınırsa ödemeler PTT üzerinden tamamlanabilmektedir. 2015 yılı sonrası doğum yapan hanelere destek ödemesi yapılabilmektedir.

Destek ödemesi Ne Zaman Ödenecek?

SED yardımı adı altında çocuklu hanelere ödenen destek ödemeleri PTT üzerinden çekilebilecek iken başvuru yaptığı ayı takiben bir sonraki ayın 25'inci gününde PTT hesaplarından çekebilir ya da PTT'den alabiliyor.

Aile Destek Ödemesi Kaç Para Yatırılıyor?

Hanedeki çocuk sayısına göre değişkenlik gösteren destek ödemeleri miktarları 2023 yılı itibari ile güncellenmiştir. Ödeme miktarları şu şekildedir:

450 TL ve altı olanlar: 1.250 TL alacak.

450 TL üzeri - 911,15 TL ve altı olanlar: 1.100 TL alacak

911,15 TL üzeri - 1372,30 TL ve altı olanlar: 950 TL alacak.

1372,30 TL üzeri - 1833,45 TL'den az olanlar: 850 TL alacak.

Okuyan Çocuklara SED Yardımı kapsamı

Çocuk (Okul öncesi) 2059,99 TL
Çocuk (İlköğretim) 3090,00 TL
Çocuk (Ortaöğretim) 3295,99 TL
Çocuk (Ortaöğretim çağında okumayan) 2059,99 TL
Çocuk (Yükseköğretim) 3708,00 TL
Kuruluş bakımından ayrılan gençler 1,648,00 TL

Çocuklu Ailelere Destek Ödemesi Başvuruları Nereden Yapılır?

Devletin sunduğu her destekten faydalanmak için yapılan başvuruların temel adresi E-Devlet ve Kaymakamlıklar olarak biliniyor. SED ödemeleri için de başvurular aynı şekilde tamamlanıyor. Bireyin İkamet adresinin bağlı olduğu SYDV'den başvurular tamamlanmakta iken E-devlet üzerinden ise Aile ve Sosyal Hizmetler sayfasına girerek başvurunuzu tamamlayabilirsiniz.

E-Devlet yardım sorgulama sayfası

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından onay alınan ve ödemesi yapılan destekler her ay düzenli olarak yatırılmaktadır. Sadece çocuklu hanelere yapılan yardımlar değil her yardım https://www.turkiye.gov.tr/ashb-sosyal-ekonomik-destek-sorgu sayfası üzerinden takip edilebilmektedir.

Ekonomi Haberleri