1+1 2+1 3+1 Prefabrik Ev Desteği! Devlet Bedavaya Ev Veriyor

Devlet gün gün yeni destek programlarını açıklamaya devam ediyor. Bu kapsamda dikkat çeken bir destek programında karşılıksız 300.000 TL ödenecek

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından başlatılan yeni programda geri ödemesiz olarak 300,000 TL yardım dağıtılacağı açıklandı. Aile Bakanlığı tarafından yeni destek kredisi kapsamında dağıtılacak olan destek için belirli şartları taşıyan haneler, geri ödeme yapmayacak. 12 Haziran 2023 Pazartesi günü itibari ile başlayacak olan yeni destek programı detayları ihtiyaç sahibi ve dar gelirli vatandaş tarafından merakla araştırılıyor. İhtiyaç sahibi bireye ödenmesi planlanan konut desteği programında konutun haline göre 300,000 TL'ye kadar ödeme yapılacak. 300 bin TL karşılıksız nakdi yardım başvuru şartları neler? İşte detaylar

Mayıs ayının son haftasında ev ihtiyacı olan dar gelirliye başlatılan yardım kapsamı özellikle de kira fiyatlarının ve ev fiyatlarının uçuşa geçtiği günümüzde ilaç gibi geleceğe benziyor. Konut yardımı programı olarak açıklanan ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından onay alan hanelere ödenmesi planlanan destek için başvuru sonrasında onay alınması halinde verilecek destek geri ödemesiz olacak.

Eğer ki 18 Yaşından büyükseniz ve üzerinize hiç bir taşınmaz mal varlığı bulunmuyor ise b u destekten faydalanabilirsiniz. Peki Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ödemesi yapılan konut yardımı için başvuru şartları neler? Konut yardımına kimler başvuruda bulunabilir?

Konut Yardımı 81 İl için Geçerli

Aile Bakanlığı tarafından açıklanan yeni destek programı 81 il için geçerli olacağı belirtilirken, nakit yardım konut tadilatı ya da prefabrik ev desteği olarak ödenecek.

Özellikle de Kahramanmaraş depremi sonrasında prefabrik eve rağbet artmış bulunmaktadır. Kendi evini kendi şartları ile yapamayan vatandaşa özellikle de yardım konusunda devlet harekete geçmiş bulunuyor. Dar gelirli için barınma yardımı başvuruları başlamışken prefabrik ev yardımı şartları ve başvuru detayları merak konusu olmuş bulunmaktadır. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ödemesi yapılan yardım ile alakalı alarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan seçim öncesinde açıklamada bulunmuştu. Erdoğan açıklamasında “Prefabrik ev yapımı yardımını 40 bin liradan 150 bin liraya, betonarme ev yardımını 70 bin liradan 200 bin liraya, öksüz yetim yardımını 300 liradan 600 liraya, eşi vefat etmiş kadınlara yapılan yardımı 500 liradan bin liraya, şartlı sağlık yardımını 55 liradan 100 liraya yükselttik” demişti.

Açıklanan tadilat yardımı ve prefabrik yardımı ile alakalı olarak kişilerin ihtiyacına göre ve şartlara uyan kişilere verileceği açıklanmış bulunmaktadır. prefabrik ev yapımlarında 200.000 TL, betonarme ev yapımlarında 300.000 TL’ye kadar destek sağlanmaktadır.

Prefabrik Ev Yardımı Başvuru Şartları Nelerdir?,

  • Hane içinde kişi başına düşen geliri net asgari ücretin 1/3’ünden az (2023 yılı için 2.835,60 TL)
  • Yaşlılık, engellilik, tek ebeveynli aile, dul olma gibi özel şartlardan herhangi birinin bulunuyor olması
  • Onarımı yapılacak evin ya da ev yapımlarında arsanın tam hisseli tapusuna sahip olma

Yukarıda bulunan şartları taşıyan vatandaş bağlı bulundukları Kaymakamlıklara ulaşması gerekmektedir. Şartları taşıyan vatandaşa ihtiyacına göre ödeme yapılacaktır.

Ekonomi Haberleri