1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12. Sınıflar Dikkat! Karnesini Alan Kaymakamlığa Koşsun! 5104 TL Ödeniyor

Yeni hükümet yeni yardım ödemeleri için kolları sıvadı. Evinde öğrencisi olana binlerce lira ödenecek.

2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı bugün son buldu. Koskoca yılın yorgunluğu nihayetinde sonlanacak iken öğrenci için yaz tatili dinlenme tatili başlıyor. Karnesini alan kimi öğrenci sevinçten havalara zıplarken ders notları beklediği gibi gelmeyen öğrenciler de mevcut. İlkokul, ortaokul, lise öğrencileri başarısından ötürü bu sene ödüllendirilecek. İlk dönem Erdoğan'ın talimatı ile başlayan Başarı Teşvik Programı kapsamında yarın verilecek karne notlarına göre 5104 TL başarı hediyesi verilecek. Gerek sınıflarında gerekse de okullarında elde ettiği puana göre ilkokul, ortaokul, lise öğrencilerine destek ödemesi verilecek. Peki Başarı Teşvik Programı başvuruları başladı mı? Başarı Teşvik Programı yardımı kimler alabilir... İşte detaylar...

Karne Hediyesi

Karnelerin alınması sonrasında ilk, orta ve lise derecelerindeki öğrenciler bir de başarılarından ötürü karne hediyesi alacaklar. Bu karne hediyesini ise devlet ödeyecek. Erdoğan seçim vaadi olarak açıkladığı öğrenciye karne hediyesi, kurul toplantısında görüşülmüş ve onay almıştı. Hız kazanan çalışmalar sorasında öğrenciye 5104 TL ödemelerin tez zamanda yapılacağı öğrenildi.

Başarı Teşvik Programı kapsamında Erdoğan yaptığı açıklamasında Aile ve Gençlik Bankasından bahsetmiş ve kurulması planlanan bu destek bankası sayesinde öğrencilere ve kadınlara daha çok destek sağlayacaklarını belirtmişti. Başarı Teşvik Programı başlığı ile ödemesi planlanan yardım için de asgari ücret baz alınacak ve dağıtılacağı dönemdeki asgari ücretin yüzde 60'ı başarılı öğrenciye verilecek.

Üniversite Öğrencisine 1200 TL Destek

Temmuzda yapılması beklenen asgari ücret zammından önce dağıtılması durumunda okulda ilk 5 sınıfta ise ilk 3'e giren öğrenciye 5104 TL verilecek. Peki Başarı Teşvik Programından hangi öğrenciler faydalanacak? Bu ödemeyi kimler alabilecek? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan destek ödemesi ile alakalı olarak yaptığı açıklamasında "Sosyal yardım alma hakkına sahip ailelerimize mensup, devlet okullarında okuyan ve sınıflarında dereceye giren ilk ve ortaöğretim öğrencilerimize net asgari ücretin yüzde 60'ına kadar, yükseköğretim öğrencilerimize net asgari ücret kadar dönem arasında yapılacak şekilde başarı desteği vereceğiz." demişti. Öte yandan üniversiteyi kazanan her öğrenciye 1200 TL ödeme yapılacağını da sözlerine ekledi.

Öğrenciye Sağlanan Diğer Destekler

Yani bakacak olursak devlet tarafından okuyan öğrenciye bir çok destek sağlanıyor.

Öğrencinin sınıfında ilk 3 ve okulunda ilk 5'e girmesi halinde 5104 TL destek ödemesi üniversiteyi kazanan öğrenciye ise toplamda 1200 TL ödeme yapılması planlanıyor. LGS sınavına giren ve yüzde 5'lik dilime giren öğrenciler başarı sıralamasına göre en fazla net asgari ücretin iki katına varan tek seferlik başarı desteği sağlanacağı da son dakika destek bilgisi olarak kayıtlara geçmiş bulunuyor.

Meslek lisesi öğrencilerinin mezun olup da işe girmesine destek olarak 2 sefer asgari ücret desteği sağlanacağı açıklaması ile birlikte meslek edinme kurslarına katılan öğrencilere de en fazla net asgari ücretin yüzde 25 ödeme sağlanacak

Ekonomi Haberleri