150 Bin TL Faizsiz Evlilik Kredisi Son Durum! Fatih Erbakan da Harekete Geçti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim öncesinde gençlere sözünü verdiği sıfır faizli evlilik kredisi hakkındaki son gelişmeler neler?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 14 Mayıs seçimleri öncesinde gençlere 150 bin TL faizsiz evlilik kredisi sözü vermişti. Seçimlerde tekrar Cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından yazın bitmesine az bir süre kaldı. Bunun üzerine de ittifak olduğu partinin Genel Başkanı Fatih Erbakan, evlilik kredisinin ne zaman verileceğine dair bir talep yayımlayıp Erdoğan’a seslenmişti.

Fatih Erbakan’ın da dahil olduğu faizsiz evlilik kredisinde son gelişmeler yakından takip ediliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gençlere vadettiği sıfır faizli 150 bin lira evlilik kredisinde detaylar henüz belli olmadı. Yüz binlerce evlilik hazırlığı yapan çift, gelecek yeni açıklamaları beklerken araştırmalar da hız kazandı.

Peki, sıfır faizli evlilik kredisinde son durum ne? Faizsiz evlilik kredisi ne zaman verilecek? İşte merak edilen tüm detaylar…

150 Bin TL Faizsiz Evlilik Kredisi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 14 Mayıs’ta başlayan ve 28 Mayıs’ta sonuçlandırılan seçimler öncesinde gençlere sıfır faizli kredi sözü vermişti. Bu kapsamda evlenecek gençlere 150 bin TL faizsiz evlilik kredisi verileceğini duyuran Erdoğan, yeni bir açıklama yapmadı. Konuyla ilgili olarak Aile ve Gençlik Bankası’nın kurulacağını söyleyen Cumhurbaşkanı’nı Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş da doğruladı.

Faizsiz Evlilik Kredisi Ne Zaman Verilecek?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın söz verdiği ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı’nın da bahsettiği faizsiz evlilik kredisi, Aile ve Gençlik Bankası üzerinden verilecek. Gençlere çeşitli yardımların ve desteklerin sağlanacağı söylenen Aile ve Gençlik Bankası ise henüz kurulmadı. Bu yüzden de faizsiz kredilerin ne zaman başlayacağına dair bir takvim bulunmuyor.

Faizsiz Evlilik Kredisi Tutarı Ne Kadar Olacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Ak Parti Seçim Beyannamesi’nde belirttiği vaatlerden biri olan evlilik kredisi, 150 bin TL tutarında olacak. Yeni evlenene çiftlere Aile ve Gençlik Bankası üzerinden verileceği söyleyenen evlilik kredisinde 48 ay vade seçeneği de sunulacak. Ayrıca 2 yıl geri ödemesiz dönem de uygulanacak.

Fatih Erbakan da Seslenmişti!

Bir diğer yandan gençlere vadedilen sıfır faizli evlilik kredisiyle ilgili olarak Fatih Erbakan da bir yazı paylaşmıştı. Kendi imzasını taşıyan yazıda, Yeniden Refah Partisi olarak, gençlere verilen sözlerin takibinde olacaklarını kaydeden Erbakan, şunları söylemişti:

Ekonomi Haberleri