16 Milyon Emekliye Gece Yarısı Maaş Zammı Müjdesi Verildi! Oysa ki Temmuz Bekleniyordu

Emekli maaşı son dakika zam gelişmeleri mevcut. Temmuz ayında yapılması planlanan emekli maaşı zammı konusunda net rakamlar zamma bir ay kadar bir vakit kala açıklanmaya ve ortaya çıkmaya başladı.

Emekli maaşı son dakika zam gelişmeleri mevcut. Temmuz ayında yapılması planlanan emekli maaşı zammı konusunda net rakamlar zamma bir ay kadar bir vakit kala açıklanmaya ve ortaya çıkmaya başladı. 2023 senesinin seçim senesi olması sebebiyle seçim vaatleri her kalemde zam yapılmasına olanak tanımıştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçime sayılı günler kala seçim manifestosu olarak emekli ve asgari ücretliye müjdeyi vermiş ve yapılabilecek en fazla zam oranını vereceklerini açıklamıştı. Kurban Bayramı öncesinde ödenecek olan bayram ikramiyelerine de bir zam daha yapılacağı Erdoğan tarafından belirtilmişti. Bu açıklamalar sonrasında emeklinin gözü kulağı Temmuz ayına çevrilmiş iken uzmanlar da farklı formüllerde emekli maaşı zammını hesaplamaya devam ediyor.

Emekli Zammı Ne Kadar Olacak?

Emekli zammı son dakika gelişmelerinde Temmuz ayında yapılacak olan zam için net rakamlar araştırılıyor. 2023 adeta emekli yılı ilan edilecek dedirten gelişmeler Mart ayından beri açıklanmaya devam ediyor. Öyle ki Ocak ayında yapılan zam sonrasında Mart ayında taban emekli maaşına zam yapılması, bayram ikramiyelerinde süper artış akabinde EYT'linin de sebep verdiği emekli promosyonlarında artış emeklinin cebini doldururken, şimdi ise tekrardan zamlar konuşulmaya başlandı. Peki emekli maaşı zammı ne kadar olacak? En düşük emekli maaşı ne kadar olacak?

En düşük emekli maaşına yapılan zam sonrasında 15 milyon emekli taban emekli maaşı almaya başlarken, hal bu iken devreye ilk kez uygulanacak olan kademeli zam gündemde. Kademeli zam detayları da araştırılırken, Temmuz ayında emekliyi neler bekliyor? Temmuz ayı emekli maaş zammı ne kadar olacak? İşte detaylar...

Yapılan hesaplamalara istinaden geçtiğimiz günlerde DİSK Başkanı Arzu Çerkezoğlu emekli maaş zammı konusunda açıklamalarda bulunmuş ve yapılması gereken zam oranından bahsetmişti. Emekli maaşı ve asgari ücretin açlık sınırının altında seyrettiğini açıklayan Başkan Çerkezoğlu, asgari ücretin 16,000 TL ve emekli maaşının da 13,000 TL'ye sabitlenmesi gerekliliğinden bahsetmişti. Açıklanan bu veriler sonrasında hükümetin de zam konusunda gaza basacağı iddia ediliyor.

Yüksek prim günü olanların en düşük maaş sınırına ulaşması sonrasında 15 milyon emeklinin mağduriyeti ise Temmuz ayındaki kademeli zam artışı ile güncellenecek. Çerkezoğlu konu ile alakalı yaptığı açıklamasında Çerkezoğlu ‘’En düşük emekli aylığı sürekli iktidar tarafından biraz daha arttırılıyor ve bununla da övünen bir siyasi iktidar var. Oysa bugün işte, en büyük emekli aylığı 7.500 TL. Açlık sınırı diye tarif ettiğimiz 4 kişilik bir ailenin sadece gıda harcamasının 13.000 liraya çıktığı bir dönemde 7.500 TL gibi en düşük emekli aylığı asla kabul edilemez. Asgari ücretten daha düşük bir ücret olamaz.’’ demişti.

Emekli Maaş Zammında Enflasyon Belirleyici Olacak

Emekli maaşı zammı konusunda yapılacak olan açıklama merakla beklenirken 6 aylık enflasyon ve refah payının açılanması sonrasında oranlar ortaya çıkacak. Yapılması planlanan emekli maaşı zammının da bu rakamların birleşmesi sonrasında %35 - % 45 oranları arasında olacağı tahmin ediliyor.

Ekonomi Haberleri