20.000 TL'ye Varan Hibe Desteği! Başvurular İçin Son Günler Yaklaştı

Hayvancılığın geliştirilmesi, sürdürülebilirliğin sağlanması ve sağlıklı hayvan üretimi için çeşitli projeler geliştiren Tarım ve Orman Bakanlığı, yetiştiricilerine sağlanacak hibe desteği ile ilgili açıklamada bulundu....

Hayvancılığın geliştirilmesi, sürdürülebilirliğin sağlanması ve sağlıklı hayvan üretimi için çeşitli projeler geliştiren Tarım ve Orman Bakanlığı, yetiştiricilerine sağlanacak hibe desteği ile ilgili açıklamada bulundu. Bakanlık tarafından yayınlanan duyuru ile birlikte, damızlık düve alımında ne kadar hibe desteği verileceği belli oldu

Tarım ve Orman Bakanlığı Hibe Desteği

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın resmi internet sitesinde yer alan bilgilendirme metnine göre, hayvan başına verilecek olan hibe destekleri şu şekilde:

1-50 baş arası gebe düvelerde, hayvan başına 16.000-20.000 TL

8-15 aylık boş dişi sığırlarda ise hayvan başına 10.000-12.500 TL

Hibe Desteği Yararlanma Şartları

Hibe desteğinden faydalanmak isteyen kişilerin 27 Ocak tarihine kadar il/ilçe tarım ve orman müdürlüklerine başvuruda bulunması gerekiyor. Söz konusu destekten yararlanabilmek için gerekli olan şartlar şöyle:

  • Desteklemelerden yararlanmak için düve/mandaların; düve yetiştirici merkezlerinden, hastalıktan ari işletmelerden, Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğünden, Tarım Kredi Kooperatifleri ve iştirakleri ile yetiştirici/üretici örgütlerinden temin edilmesi gerekiyor.
  • Desteklemeye esas gebe düve fiyatı 40.000 TL/baş, 8-15 aylık boş dişi sığır fiyatı 25.000 TL/baş, gebe manda fiyatı 30.000 TL/baş, 8-15 aylık boş dişi manda fiyatı 17.000 TL/baş olarak belirlendi.
  • Hibe ödeme üst limitleri ise bu bedellerin yüzde 40'ı oranında olacak.
  • Bir işletme, dişi hayvan kapasitesini en fazla 50 başa tamamlayacak şekilde desteklemeden yararlandırılacak.

Ekonomi Haberleri