20 Bin TL Maaşla KPSS'siz İşçi Alınacak! Alım Şartları ve Başvuru Ekranı Açıldı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye Taşkömürü Kurumu'nun eksikliğini gidermek için geçtiğimiz haftalarda 1000 işçi alımı yapılacağını duyurmuştu. Ancak yeni bir duyuruda Recep Tayyip Erdoğan, toplam 2000...

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye Taşkömürü Kurumu'nun eksikliğini gidermek için geçtiğimiz haftalarda 1000 işçi alımı yapılacağını duyurmuştu. Ancak yeni bir duyuruda Recep Tayyip Erdoğan, toplam 2000 kişinin alımının yapılacağını kaydetti.

Depremde maden işçilerinin etki ve yardımlarının büyük olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, farklı kadrolarda yapılacak işçi alımı ile yeni madenci istihdamı sağlanacağını duyurdu. Duyuru kapsamında toplam 2000 kamu işçisi alımı gerçekleştirileceğini bildirdi.

İnşallah daha önce verilmiş sözüm ile madencilerimiz ile ilgili bin kişilik bir eleman alırız demiştik, bunu 2 bin ile perçinliyoruz. 2 bin madencimizi iş sahibi yapacağız. Şu yerin altının dili olsa da konuşsa.

Hangi İllerde İşçi Alımı Yapılacak?

Zonguldak, Karabük ve Bartın illerinde işçi alımı yapacak. İlgili ilanlar TTK ve İŞKUR resmi web sitelerinde yayımlanacak ve başvurular da online olarak gerçekleştirilecek. Adaylar, belirtilen şartları taşıması durumunda kura çekimine katılmaya hak kazanacaklar. Bu işçi alımıyla TTK, kadrosundaki eksikliği giderilirken, istihdam alanı yaratılacak.

Başvurular Nereden, Nasıl Yapılacak? 

TTK tarafından yapılacak 2 bin işçinin alımı için başvurular İŞKUR üzerinden yapılacak. Başvuruların İŞKUR tarafından nihai olarak belirlenmesiyle birlikte noter huzurunda kura çekimi gerçekleştirilecek ve sonuçlar adaylarla paylaşılacak.

2 Bin İşçi Alımı İçin Başvuru Şartları Neler? 

Recep Tayyip Erdoğan'ın 2 bin işçi alımının yapılacağını duyurmasının ardından, başvuru şartları en merak edilen konulardan biri oldu. Yapılan açıklamalar ve alınan bilgilere göre adayların bazı şartları da sağlaması gerekecek. Aranan şartlar ise şöyle olacak:

  • TC vatandaşı olmak
  • 18 yaşından büyük, 32 yaşından küçük olmak
  • En az ilkokul mezunu olmak
  • Zonguldak, Karabük ya da Bartın illerinde ikamet ediyor olmak
  • Askerliğini yapmış ya da ilgisi olmamak

2023 Maden İşçilerinin Maaşı Ne Kadar? 

2023 yılının girmesiyle birlikte asgari ücret 8 bin 500 TL'ye çıkarılmıştı. 1 aylık çalışma karşılığında 2 asgari ücret kazanan maden işçileri, şu anda 17 bin TL civarında bir kazanç elde ediyor. Yapılacak olan toplu sözleşmeler ve madencilik haklarıyla birlikte madencilerinin aylık maaşının 20 bin TL'yi aşması bekleniyor.

Ekonomi Haberleri