2023 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Personel Alımı!

Farklı kadrolarda oluşan güncel ihtiyaçlara göre Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı personel alımı gerçekleştiriyor. Bu çerçevede, 2431 personel alımı önceki süreçte duyuruldu. Söz konusu alımın açıklanmasının ardından,...

Farklı kadrolarda oluşan güncel ihtiyaçlara göre Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı personel alımı gerçekleştiriyor. Bu çerçevede, 2431 personel alımı önceki süreçte duyuruldu. Söz konusu alımın açıklanmasının ardından, başvuruların tarihi, personel alımının kadro dağılımı ve alımın ne zaman yapılacağı merak ediliyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Personel Alımı Başvuru Tarihi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, 2431 personel alımı için başvuruların 28 Nisan'da başlayacağını ve 8 Mayıs'a kadar devam edeceğini açıkladı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Personel Alımı Kadro Dağılımı

2431 personel alımı çerçevesinde, aile sosyal destek personeli, avukat, büro personeli, sosyal çalışmacı, psikolog, çocuk gelişimcisi, fizyoterapist, diyetisyen, hemşire, diğer sağlık personeli, öğretmen ile yurt yönetim personeli, tekniker, teknisyen, koruma ve güvenlik görevlisi ve destek personeli kadrolarında istihdam sağlanacak.

Personel Alımı Başvuru Şartları

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın personel alımı için genel şartlar şu şekilde:

1- Kontenjanlarda belirtilen konulara ilişkin meslek dallarında yükseköğrenimi bitirmiş ve bu meslekte adaylık dâhil en az üç yıl çalışmış olmak.

2-Birim amirinin olumlu görüşünü almış olmak.

3-Son üç yıl içinde kademe ilerlemesinin durdurulması cezasını almamış olmak.

4-Erkek adaylar için askerlikle ilişkisi bulunmamak.

5- Kontenjanın kullanılacağı yılın son günü itibarıyla, Dışişleri Bakanlığının bildirimi üzerine uluslararası kurum kuruluşlara gönderilecekler ile öğrenim veya ihtisas yapacak Devlet memurları için 40, diğerleri için 50 yaşını tamamlamamış olmak

6- Daha önce yurt içinde aynı konuda veya yurt dışında aynı düzeyde eğitim veya öğrenim görmemiş olmak.

7- Hastalık sebebiyle eğitim veya öğrenimini gerçekleştiremeyeceği genel hükümler çerçevesinde hastalık raporuyla tespit edilenler hariç, bu Yönetmelik hükümlerine göre geri çağrılmamış olmak.

8- Lisansüstü öğrenim için gönderileceklerin İngilizce, Fransızca veya Almanca dillerinden, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Yönetim Kurulunca eşdeğerliği kabul edilen ve uluslararası geçerliliği bulunan bir sınavdan, Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavından en az yetmiş puana denk bir puana sahip olmaları şarttır.

Ekonomi Haberleri