2023 Asgari Ücret İçin Flaş Rakam! Milyonlar Bu Rakama Şaşıp Kalacak

2022 yılının bitmesine sayılı günler kala vatandaşlar, asgari ücrete 2023 yılında yapılacak zammı meraklı gözlerle bekliyor.2023'e az bir zaman kala milyonlarca vatandaş, 2023 yılında uygulanacak yeni asgari ücretin ne kadar...

2022 yılının bitmesine sayılı günler kala vatandaşlar, asgari ücrete 2023 yılında yapılacak zammı meraklı gözlerle bekliyor.

2023'e az bir zaman kala milyonlarca vatandaş, 2023 yılında uygulanacak yeni asgari ücretin ne kadar olacağını büyük bir heyecanla bekleniyor. Yeni yılın yaklaşmasıyla 7 milyonu geçkin asgari ücretliyi doğrudan 81 milyon vatandaşı da dolaylı yoldan ilgilendiren asgari ücret 2023 zammının de belli olmasına az bir zaman kaldı. 2023 asgari ücrete ilişkin açıklamalar peşi sıra yapılırken çok sayıda tahmin de art arda geliyor.

Asgari Ücret Ne Zaman Açıklanacak?

Milyonlarca vatandaş, 2023'te asgari ücrete yapılacak zamma odaklandı. Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2023 asgari ücretin belirlenmesi için geçtiğimiz gün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda ilk kez toplandı. Toplantıda işçi ve işveren temsilcileri ile komisyon buluştu. Komisyonun yapacağı ikinci toplantısı da 14 Aralık’ta gerçekleştirilecek. Komisyonun belirleyeceği resmi 2023 asgari ücret rakamı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Aralık ayı sonunda halk ile paylaşılacak.

Aralık'a gelinmesiyle 2023 yılında uygulanacak asgari ücretin zammı için pazarlık başladı. Asgari ücretli çalışanlar en az yüzde 50 zam isterken, kulislerde konuşulan rakamlar da belli olmaya başladı.

İlk toplantısını 7 Aralık 2022 tarihinde gerçekleştiren Asgari Ücret Tespit Komisyonu, ikinci toplantısını 14 Aralık'ta yapacak. Dört kez buluşacak olan komisyon nihai kararını açıklayarak milyonlarca vatandaşın yeni yıl maaş zammına karar verecek.

'Enflasyona Ezdirmeyeceğiz' Mesajları Verildi

Asgari ücrete 2023 yılında uygulanacak zam için enflasyon verileri kritik bir öneme sahip. Hükümet cephesinden yapılan açıklamalar da asgari ücretli çalışanların enflasyona ezdirilmeyeceği şeklinde. Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı kasım ayı verisine göre yıllık enflasyon yüzde 84 oranında.

Bakanlık 7 Bin 845 TL Dedi

İşçi temsilcisi Türk-İş'in Başkanı Ergün Atalay, "Asgari ücret pazarlığına 7 bin 785 TL'den başlayacağız. Razı gelmeyeceğimiz rakama imza atmayacağız." şeklinde konuşmuştu. Öte yandan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı da asgari ücret tespiti için yapılan anketin sonuçlarını paylaştı. Bakanlık, "İşçi ya da işveren olmayan çeşitli mesleklerden vatandaşların oluşturduğu kamuoyunun 2023 yılı asgari ücreti için ortak beklentisi 7 bin 845 lira oldu" ifadelerine yer verdi.

Kulisler 2023 Asgari Ücret İçin Ne Konuşuluyor?

Ancak asgari ücretli çalışanlar bu rakamları yeterli bulmuyor. Asgari ücretlilerde en az yüzde 50 zam beklentisi oluşurken, kulislerde 2023 asgari ücretin 8 bin ile 8 bin 500 lira arasında olacağı yönünde konuşmalar yapılıyor.

Ekonomi Haberleri