2023 Asgari Ücret İçin Heyecanlandıran Açıklama! Aralık Ayına İşaret Edildi

Yeni asgari ücretin ne kadar olacağı merak edilirken 2023 asgari ücretle alakalı pek çok rakam da ortaya atıldı. Resmi olarak son açıklama Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den geldi.Bakan Bilgin, AK Parti'nin '2023'e...

Yeni asgari ücretin ne kadar olacağı merak edilirken 2023 asgari ücretle alakalı pek çok rakam da ortaya atıldı. Resmi olarak son açıklama Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den geldi.

Bakan Bilgin, AK Parti'nin '2023'e Doğru Şehir Buluşmaları' toplantısında konuştu. 2023'te uygulanacak asgari ücrete ilişkin de açıklama yapan Bakan Bilgin, 'en kapsamlı' müdahalenin yapılacağını belirtti.

Bakan Bilgin açıklamasında asgari ücrete aralıkta toplumu enflasyondan koruyacak en kapsamlı müdahaleyi yapacaklarını dile getirdi.

Tedbirler Adım Adım Devreye Girecek

Emekçilerin, çalışanların ve ücretlilerin hayat şartlarını düzenleyecek tedbirleri devreye soktuklarının altını çizen Bilgin, şu ifadelere yer verdi:

"Sayın Cumhurbaşkanı'mızın tek hedefi, 'Çalışanlarımızı enflasyona ezdirmemek.' Biz bunu çalışmalarımızda, sosyal politikalarımızda gerçekleştiriyoruz. Asgari ücrete iki defa müdahale yaptık. Yılın başında yüzde 50 artış, çok yüksek bir artıştı o gün için ama enflasyon onu hızla aşındırınca, ona temmuzda bir müdahale yaptık. Şimdi aralıkta benzer bir şekilde enflasyon şartlarını değerlendirerek, enflasyon tahribatı karşısında toplumu koruyacak tedbirleri alarak orada en kapsamlı müdahaleyi yapacağımızdan hiç kimsenin endişesi olmasın. Emekçileri şunu bilsinler ki; Türk devleti sosyal bir devlettir ve onların yanındadır. Onların emeğini koruyacak tedbirleri alma konusunda kararlıdır."

Ekonomi Haberleri