2023 Asgari Ücret İçin Rakam Verildi! Asgari Ücret Rakamı 10 Bine Yaklaştı

2023'e az bir zaman kala 2023 yılında uygulanacak yeni asgari ücretin ne kadar olacağı milyonlarca vatandaş tarafından büyük bir merakla bekleniyor.Milyonlarca vatandaş, asgari ücrete yapılacak 2023 zammına ilişkin açıklamaları...

2023'e az bir zaman kala 2023 yılında uygulanacak yeni asgari ücretin ne kadar olacağı milyonlarca vatandaş tarafından büyük bir merakla bekleniyor.

Milyonlarca vatandaş, asgari ücrete yapılacak 2023 zammına ilişkin açıklamaları yakından takip ediyor. 2023 asgari ücretin belirlenmesine az bir süre kala açıklamalar da peş peşe gelmeye devam ediyor. Ülkemizin ekonomi gündemindeki ilk sırayı 2023 asgari ücret alıyor. 2023 asgari ücretin ne kadar olacağı ile ilgili öneriler gelmeye devam ediyor. Partilerin zam teklifleri de netleşmeye başladı. Son olarak Ahmet Davutoğlu'nun genel başkanlığını yaptığı Gelecek Partisi'nden de yeni asgari ücrete dair teklif geldi.

2023 Asgari Ücret Ne Zaman Açıklanacak?

Bir yanda 7 milyon asgari ücretli çalışan gelecek yıl maaşlarına yapılacak zammı bekliyor öteki yanda 81 milyon vatandaş asgari ücrete 2023'te gelen zamla birlikte birçok sektörde uygulanacak zammı bekliyor. Asgari Ücret Belirleme Komisyonu’nun toplantılarının tamamlanmasından sonra 2023 asgari ücret resmi olarak ortaya çıkacak.

Asgari ücrete yapılacak zammın belirlenmesi için asgari ücret tespit komisyonunun ilk toplantısı 7 Aralık 2022 tarihinde yapıldı. Komisyon, ikinci toplantı için 14 Aralık 2022 tarihinde bir araya gelecek.

2023 Asgari Ücret Ne Kadar Olacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2023 asgari ücret rakamını kamuoyu ile Aralık ayı sonunda paylaşması bekleniyor. 2023 asgari ücrete ilişkin talebini Gelecek Partisi de açıkladı. Peki Gelecek Partisi'nin 2023 asgari ücret teklifi ne? İşte yanıtı...

2023 yılında uygulanacak yeni asgari ücretin ne kadar olacağı tartışmaları sürerken siyasi partiler de önerilerini paylaşmaya devam ediyor. Gelecek Partisi Genel Merkezi asgari ücretin 9 bin 500 TL olmasına yönelik öneride bulundu.

Gelecek Partisi resmi sosyal medya hesabı üzerinden yapılan videolu paylaşımda, "Çalışanı açlığa mahkum etmeyecek asgari ücret 9.500 TL" ifadelerine yer verildi. Yayınlanan videoda enflasyona ve vatandaşın alım gücüne vurgu yapıldı. Milyonlarca vatandaşın açlık sınırına mahkum edilmemesi için asgari ücretin bu rakamın altında olmaması gerektiğine de dikkat çekildi.

Muhalefetin 2023 Asgari Ücret Rakamları Ne?

Muhalefet partilerinden 2023 asgari ücret teklifleri gelmeye devam ediyor.

Geçtiğimiz gün CHP adına Veli Ağbaba açıklamada bulundu ve CHP'nin 2023 asgari ücret için teklifini paylaştı. CHP’nin asgari ücret teklifi 10 bin 128 TL olarak açıklandı. Ağbaba, “En düşük memur maaşı hesaplanırken asgari ücret göz önünde bulundurulmalıdır” ifadesini kullandı.

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu da İYİ Parti'nin 2023 asgari ücret için teklifini duyurdu.

Zorlu, yeni asgari ücret teklifi için yaptığı açıklamada “Ekonomi kurmaylarımız bugün başkanlık divanı toplantımıza İYİ Parti’nin asgari ücret konusundaki görüşlerini getirdiler. En az 9 bin 200 TL olması gerektiğini düşünüyoruz. İYİ Parti olarak önerimiz de 9 bin 600 TL’dir.” ifadelerine yer verdi.

Öte yandan Zorlu, üç ayda bir de asgari ücretin güncellenmesi gerektiği dile getirdi.

2023 asgari ücrete ilişkin HDP ise 12 bin 500 TL’ye çıkarılmasını talep etti.

Ekonomi Haberleri