2023 Asgari Ücret Ne Kadar Oldu? Milyonların Beklediği 2023 Asgari Ücret Açıklandı!

Milyonlar asgari ücrete 2023 yılında uygulanacak zam oranını büyük bir merakla bekliyordu. 7 milyon asgari ücretlinin beklediği asgari ücret açıklandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2023 asgari ücretin ne kadar olacağını...

Milyonlar asgari ücrete 2023 yılında uygulanacak zam oranını büyük bir merakla bekliyordu. 7 milyon asgari ücretlinin beklediği asgari ücret açıklandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2023 asgari ücretin ne kadar olacağını duyurdu.

7 milyon asgari ücretliyi ve tüm vatandaşları etkileyen 2023 asgari ücrete yapılacak zam oranı, en sık araştırılan konular arasında yer alıyordu.

Yeni Asgari Ücreti Duyurdu

Cumhurbaşkanı Erdoğan toplantıya tarafların katılmadığı için rakama kendilerinin karar verdiğini ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 asgari ücreti 8 bin 500 TL olarak açıkladı.

Asgari Ücret Görüşmeleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin geçtiğimiz gece yarısı Beştepe’de buluştu.

Asgari ücret maratonunda sona gelindi. Masada işçi kesimini temsil eden Türk-İş resmi tekliflerinin 9 bin TL olduğunu açıklamıştı. Bu yıl asgari ücrete ilişkin değerlendirmelerde vergi dilimlerine yönelik düzenleme talepleri de öne çıkmıştı.

Milyonlarca çalışanın sonucunu beklediği asgari ücret döneminde sona gelindi. Bu sene süreç yüksek enflasyon ve artan yaşam maliyetleri dolayısıyla kamuoyunun gündeminde önceki senelere göre daha fazla öne çıktı.

Asgari ücretin kamuoyunda daha fazla gündeme gelmesinin temel nedenlerinden biri de asgari ücretlilerin çalışanlar arasındaki payının yüksek olması oldu. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) ve DİSK-AR verilerine göre Türkiye'de asgari ücret civarında çalışanların oranı yüzde 50 seviyesinde oldu.

Asgari ücret sürecinin başlarında işçi kesimini temsil eden Türk-İş cephesinden gelen kırmızı çizginin 7 bin 785 TL olduğu açıklaması tartışmalara yol açarken, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun üçüncü toplantısından sonra Türk-İş Başkanı Ergün Atalay'ın resmi tekliflerinin 9 bin TL olduğunu söylemesi de sürecin kritik gelişmelerinden biri oldu.

2023'e dair asgari ücret maratonunda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın TBMM kulisinde basın mensuplarına yaptığı sürecin işveren kesimiyle görüşülüp tamamlanacağına ilişkin açıklamalar da öne çıktı.

Ekonomi Haberleri