2023 Asgari Ücret ve EYT'de Son Durum! İktidar Cephesinden Flaş Açıklama Geldi

Çok sayıda vatandaşın gözü ve kulağı, 2023 asgari ücret ve EYT ile ilgili yapılacak açıklamalara odaklandı. Asgari ücret ve EYT'ye ilişkin birçok tahmin ve açıklama yapılmaya devam ederken bir açıklama da iktidar partisinden...

Çok sayıda vatandaşın gözü ve kulağı, 2023 asgari ücret ve EYT ile ilgili yapılacak açıklamalara odaklandı. Asgari ücret ve EYT'ye ilişkin birçok tahmin ve açıklama yapılmaya devam ederken bir açıklama da iktidar partisinden geldi.

Katıldığı bir televizyon programında açıklamalarda bulunan AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, gündeme ilişkin soruları cevapladı.

2023 Asgari Ücrete İlişkin Açıklama

2023 yılında uygulanacak asgari ücrete dair konuşan AK Partili Çelik, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Vatandaşımızın karşı karşıya kaldığı sorunlarla ilgili olarak ezdirmeyecek güncelleme, uygun bir zamanla ve rakamla yapılıyor. Herkesin mutmain olacağı bir rakamla mutlaka yapılacaktır. İhtiyaç duyulduğu anda bu müdahale tekrar gerçekleşiyor. Bu sürekli yapılan bir çalışmadır. Kabinenin gündeminde olan bir konuda benim bağlayıcı bir şey söylemem siyaseten ve kurumsal olarak doğru olmaz. Hassasiyetin esası şu; vatandaşımızın bu gelişmeler karşısındaki kazanımlarını koruyacak, bunlar karşısında ezilmesini engelleyecek müdahalenin yapılacağı düzeyde ele alınıyor."

EYT'ye Dair Açıklama

EYT’nin çok uzun zamandır çözülmeyen bir sorun olduğunu belirten Çelik'in açıklaması şöyle:

"Son aşamaya geldiğini söyleyebiliriz. İyi bir şekilde çalışıldı. Bu, yıllar içinde kilitlenmiş bir konu. Bizden önceki dönemden devraldığımız problem. EYT’li vatandaşlarımızın talepleri var. Yıllar içinde çektiği sıkıntıların giderilmesine dönük beklentileri var. Bunun optimum noktasının bulunması için çalışılması gerekiyor. Sonuç olarak gündeme alınmıştır. Cumhurbaşkanımız çözüm iradesini ortaya koymuştur. Bakanlık çalışmasını yapmıştır, son aşamaya gelmiştir. "

Ekonomi Haberleri