2023 Asgari Ücret Zammı! İşte Konuşulan Zam Oranı

Yıl sonuna yaklaşılmasıyla birlikte, asgari ücrete yapılacak zam için milyonlarca kişi heyecanlı bir bekleyiş içerisine girdi. Yetkiler yapılacak zam oranına dair bilgi vermezken, çeşitli iddialar gündeme gelmeye devam ediyor....

Yıl sonuna yaklaşılmasıyla birlikte, asgari ücrete yapılacak zam için milyonlarca kişi heyecanlı bir bekleyiş içerisine girdi. Yetkiler yapılacak zam oranına dair bilgi vermezken, çeşitli iddialar gündeme gelmeye devam ediyor. Bu kapsamda, yeni yılda geçerli olacak asgari ücret için hesaplamalar yapılmaya başlandı.

Asgari Ücret Zammı Ne Kadar?

Asgari ücrete yapılacak zam için henüz resmi bir açıklama bulunmuyor. Konuşulan iddialara göre. yüzde 50 dolaylarında zam hayata geçebilir. Asgari ücrette yüzde 50 oranında artış yaşanması durumunda, 5.500 TL olan asgari ücret 8.250 TL seviyesine çıkacak.

2023 Asgari Ücret Zammı Oranı

Asgari ücrete yapılacak zam için enflasyon verileri belirleyici olacak. Bu kapsamda, Asgari Ücret Tespit Komisyonu aralık ayında toplantılar gerçekleştirecek. Yapılacak toplantıların ardından, asgari ücret zammı için tablo netleşecek. Asgari ücrete yapılacak zammın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanması bekleniyor.

Ekonomi Haberleri