2023 Asgari Ücrette Son Durum! 10 Bin TL'nin Üzerine Çıkan Rakam Verildi

81 milyonu dolaylı, 7 milyonu doğrudan ilgilendiren asgari ücret 2023 zammının belli olmasına az bir zaman kaldı. Vatandaşlar heyecanla asgari ücretten gelecek haberi bekliyor. Öte yandan, 2023 asgari ücret zammına ilişkin rakam...

81 milyonu dolaylı, 7 milyonu doğrudan ilgilendiren asgari ücret 2023 zammının belli olmasına az bir zaman kaldı. Vatandaşlar heyecanla asgari ücretten gelecek haberi bekliyor. Öte yandan, 2023 asgari ücret zammına ilişkin rakam tahminleri ve açıklamalar de peşi sıra geliyor.

Yeni yılda uygulanacak asgari ücretin ne kadar olacağı merakla bekleniyor. Asgari ücrete dair sendikalar ve çeşitli STK'lar tarafından öneriler de gelirken, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) de konuya dair görüşünü belirtti.

Asgari ücret için 7 bin TL ila 9 bin TL arasında bir rakam konuşulurken CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, partinin beklentisini açıkladı.

CHP'li Torun, asgari ücretin 10 bin TL'nin üzerine çıkartılması gerektiğini ifade etti.

Satın Alma Gücü Düştü

CHP'nin Ordu İl Başkanlığında toplantısı gerçekleştiren Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, gündeme dair soruları cevapladı. Torun, 2023 asgari ücret ile alakalı soru üzerine, her asgari ücret yükseldiğinde vatandaşın satın alma gücünün aynı paralelde düştüğünü, vatandaşların da bu durumun farkında olduğunu dile getirdi.

Ekonomiye yönelik eleştiriler yapan Torun, şu ifadelere yer verdi:

"Siz ekonomiyi düzgün bir rotaya koymadıkça enflasyonu düşürmediğiniz sürece, ekonomiyi gerçek ayarlarına getirmediğiniz sürece asgari ücreti ne kadar artırırsanız artırın bu çabalar boş. Ama biz 'Yeni asgari ücret 10 bin liranın üzerinde olmalı' diyoruz. Ama bu da çözüm değil. Asıl önemli olan asgari ücretin artırılması kadar vatandaşın satın alma gücünün yükseltilmesidir. Burada gidişat kötü. Bu gidişatın düzeltilmesi lazım."

Ekonomi Haberleri