2023 Asgari Ücrette Son Durum! Milyonlar İçin Kritik Gün

Asgari ücret 2023 zammının belli olmasına az bir zaman kaldı. Çok sayıda vatandaş tarafından heyecanla beklenen asgari ücrete ilişkin pazarlık görüşmeleri başlıyor.Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, TİSK Başkanı...

Asgari ücret 2023 zammının belli olmasına az bir zaman kaldı. Çok sayıda vatandaş tarafından heyecanla beklenen asgari ücrete ilişkin pazarlık görüşmeleri başlıyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol ve Türk-İş Başkanı Atalay'ı bugün konuk edecek. Kritik toplantıda, asgari ücret pazarlığına dair takvim belli olacak.

Bakan Vedat Bilgin, konuya ilişkin açıklamasında, "Biz davet ettik. Türk-İş Başkanı Atalay ve TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol ile bir görüşme yapacağım. Görüşmede, asgari ücret konusunda yapılacak toplantıyı organize edeceğiz. Birlikte takvime karar vereceğiz" dedi.

Maraton Öncesi Dikkat Çeken Toplantı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile Beştepe'de bir toplantı yaptı. Toplantıda asgari ücret ve Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile ilgili gelişmeler ele alındı. Bugünden itibaren başlayacak asgari ücret maratonu öncesi dikkat çeken toplantının ardından resmi bir açıklama yapılmadı.

Asgari Ücretin Belirlenmesi

Yasa gereği asgari ücreti, işçi, işveren ve hükümetten 5'er temsilciyle toplamda 15 kişiden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu belirliyor. Komisyon, yeni asgari ücreti belirleme çalışmaları kapsamında dört kez bir araya geliyor. Bakanlıktaki ilk toplantıdan sonra Komisyon, işçi, işveren ev sahipliğinde yapılan toplantılardan sonra son toplantısını tekrar bakanlıkta gerçekleştiriyor. Bakanlığın belirlediği üyelerden birinin başkanlık ettiği komisyon, en az 10 üyenin katılımı ile bir araya gelip oy çokluğuyla karar veriyor. Oyların eşit olması durumunda da başkanın bulunduğu tarafın çoğunluğu sağladığı kabul ediliyor.

Ekonomi Haberleri