2023 Emekli Maaşı İçin Enflasyon Farkı Merak Ediliyor! Hesaplamalar Yapılmaya Başlandı

Emekli maaşlarına yapılacak zam için enflasyon verilerini büyük önemi bulunuyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Hazin ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati tarafından yapılacak açıklamalarda, vatandaşların enflasyona ezdirilmeyeceği...

Emekli maaşlarına yapılacak zam için enflasyon verilerini büyük önemi bulunuyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Hazin ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati tarafından yapılacak açıklamalarda, vatandaşların enflasyona ezdirilmeyeceği vurgulanıyor. Bu nedenle, milyonlarca emekli de güncel enflasyon oranlarını ve dört aylık enflasyon verisini araştırmaya devam ediyor.

Emekli Zammı Ne Kadar?

Temmuz, ağustos, eylül ve ekim ayı enflasyon verileri açıklandı. Dört aylık enflasyon verileri sonrasında, SSK ve Bağ-Kur emeklileri için yüzde 10,84 oranında enflasyon farkı ortaya çıkıyor.

2023 Emekli Maaşı

Emekli maaşının belirlenmesinde, kasım ve aralık ayı enflasyon verileri belirleyici olacak. Bu nedenle, 3 Ocak 2023'te açıklanacak aralık ayı enflasyon rakamlarının ardından, emekli zammı için daha net bir tablo oluşacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Bakan Nebati'nin açıklamalarının ardından, maaş zamlarının enflasyon oranının üzerinde olması bekleniyor.

Ekonomi Haberleri