2023 Emekli Zammı Hesaplamaları Yapılıyor! SSK ve Bağkur Emekli Zammı 5 Aylık Enflasyon Farkı

Yeni yıla sayılı haftalar kala, emekli maaşlarında yapılacak artış da pek çok kişi tarafından merakla bekleniyor. SSK ve Bağ-Kur emeklisi milyonlarca kişi maaş zamlarına ilişkin açıklamaları yakından takip ederken, temmuz,...

Yeni yıla sayılı haftalar kala, emekli maaşlarında yapılacak artış da pek çok kişi tarafından merakla bekleniyor. SSK ve Bağ-Kur emeklisi milyonlarca kişi maaş zamlarına ilişkin açıklamaları yakından takip ederken, temmuz, ağustos, eylül, ekim ve kasım ayı enflasyon oranları ile birlikte beş aylık enflasyon farkı da hesaplandı. Beş aylık enflasyon farkının belli olması ile birlikte, SSK ve Bağ-Kur emeklileri de maaşlarına dair hesaplamalar da hız kazandırdı.

Emekli Zammı Ne Kadar?

TÜİK tarafında temmuz-kasım dönemi enflasyon verilerinin açıklanması ile birlikte, SSK ve Bağ-Kur emeklileri için enflasyon farkı da hesaplandı. Söz konusu hesaplamaya göre, SSK ve Bağ-Kur emeklileri için beş aylık enflasyon arkı yüzde 14,04 olarak belirlendi.

2023 Emekli Maaşı!

Emekli maaşlarında yapılacak artış için aralık ayı enflasyon rakamlarının da önemi bulunuyor. Bu nedenle, 3 Ocak 2023'te açıklanacak aralık ayı enflasyon oranları sonrasında emekli maaşları için daha net bir tablo oluşacak ancak beş aylık enflasyon farkının belli olması ile birlikte, emekli maaşı için zam hesaplamaları da yapılmaya başlandı.

Ekonomi Haberleri