2023 Memur Maaşı: Memur Zammı Hesaplamaları Hız Kazandı! 5 Aylık Enflasyon Farkı Belli Oldu

Yeni yıla sayılı haftalar kala, memur maaşlarında yapılacak artış da merakla beklenmeye başlandı. TÜİK tarafından kasım ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından, memur maaşları için de hesaplamalar yapıldı....

Yeni yıla sayılı haftalar kala, memur maaşlarında yapılacak artış da merakla beklenmeye başlandı. TÜİK tarafından kasım ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından, memur maaşları için de hesaplamalar yapıldı. Bu kapsamda, temmuz, ağustos, eylül, ekim ve kasım ayı enflasyon oranları sonrasında, beş aylık enflasyon farkı belli oldu. Söz konusu enflasyon farkı baz alınarak, memur maaşlarındaki artış için de hesaplama yapıldı.

Memur Zammı Ne Kadar?

Memur maaşlarında gerçekleşecek artışın belirlenmesi için aralık ayı enflasyon verilerinin de önemi bulunuyor ancak temmuz-kasım dönemi enflasyon oranları sonucunda beş aylık enflasyon farkı hesaplandı. Yapılan hesaplamaya göre, memur maaşları için 5 aylık enflasyon farkı yüzde 15,11 olarak belirlendi. Memurlar aralık ayı enflasyon farkını beklemeye devam ederken, beş aylık enflasyon farkı ile hesaplamalar yapmaya başladılar.

2023 Memur Maaşı

3 Ocak 2023'te açıklanacak aralık ayı enflasyon verisi ile birlikte, memur maaşları için daha net bir tablo oluşacak. Maaş zamlarına dair geçtiğimiz haftalarda açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, vatandaşların enflasyona ezdirilmeyeceğini vurgulamıştı. Bu nedenle, enflasyon oranlarının maaş zamlarının belirlenmesinde büyük önemi bulunuyor.

Ekonomi Haberleri