2023 Memur Maaşlarında Son Durum! 2023 Memur Zam Oranı Belli Oldu

Asgari ücretin 8 bin 506 TL olarak açıklanmasından sonra memurlar da Ocak ayında yapılacak zamma odaklandı.Memur Konfederasyonları Sendikası’na (Memur-Sen) bağlı olan Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, asgari ücrete...

Asgari ücretin 8 bin 506 TL olarak açıklanmasından sonra memurlar da Ocak ayında yapılacak zamma odaklandı.

Memur Konfederasyonları Sendikası’na (Memur-Sen) bağlı olan Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, asgari ücrete değinerek memur maaş açıklamasında bulundu. Başkan Yusuf Yazgan, yaptığı maaş açıklamasında “Asgari ücretin 8 bin 506 TL’ye çıkarılmasını önemli buluyoruz. Burada uygulanan artış kriterlerinin kamu görevlileri için de uygulanmasını istiyoruz. Ayrıca kamu görevlileri için oransal zammın yanından seyyanen zam ya da taban aylığa artış talep ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

Artış Kriterleri Kamu Görevlileri İçinde Uygulansın

Memur-Sen’e bağlı olan Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, işçi kesimine yapılan asgari ücret zammının memurlar için de uygulanmasını talebinde bulundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan asgari ücretten sonra gözler memur maaşlarına uygulanacak zamma çevrildi. Yazgan konuya dair önemli açıklamalarda bulundu. Memur-Sen’e bağlı Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, sendikalarının hizmet kolunda 8 önemli bakanlık ve 43 kurumda yetkili olduklarının altını çizerek, “Asgari ücretin 8 bin 506 TL’ye çıkarılmasını önemli buluyoruz. Burada uygulanan artış kriterlerinin kamu görevlileri için de uygulanmasını istiyoruz. Ayrıca kamu görevlileri için oransal zammın yanından seyyanen zam ya da taban aylığa artış talep ediyoruz. Bu nedenle asgari ücrete yapılan yüzde 54,5’lik artış esas alınarak yüzdelik zamma ilave edilmek suretiyle seyyanen zam yapılmalı kamu görevlilerin alım gücü yükseltilmelidir” şeklinde konuştu.

Yüzde 854 Artışa Karşı Yüzde 598 Artış

Yazgan, asgari ücret ve memur maaşlarının 2010 ve 2022 yılları arasındaki zam oranları da paylaştı. Bu oranlarda; 12 yıllık süreç içerisinde asgari ücrete nominal olarak yüzde 854 artış yapılırken, en düşük devlet memuru aylığına (Hizmetli) oransal olarak yüzde 598 artış yapıldığı görüldü. Yazgan, “2023 yılı Ocak ayında devlet memuru maaşlarına yapılacak zam için seyyanen zam+asgari ücrete yapılan yüzde 54,5 oranı esas alınarak, yüzdelik zamma ilave edilmek suretiyle memur maaşlarında meydana gelen kaybın büyümesine fırsat verilmemelidir” dedi.

Memurlar Ne Kadar Zam Alacak?

Ekonomi Haberleri