2023 Ocak Memur Zammı İçin Hesaplama Yapıldı! İşte 5 Aylık Enflasyon Farkı

Yeni yıla sayılı günler kala, memur maaşlarına yapılacak zam için hesaplamalar hız kazandı. Milyonlarca memur tarafından maaş zammı ile ilgili açıklamalar yakından takip edilirken, temmuz, ağustos, eylül, ekim ve kasım ayı...

Yeni yıla sayılı günler kala, memur maaşlarına yapılacak zam için hesaplamalar hız kazandı. Milyonlarca memur tarafından maaş zammı ile ilgili açıklamalar yakından takip edilirken, temmuz, ağustos, eylül, ekim ve kasım ayı enflasyon oranları ele alınarak beş aylık enflasyon farkı hesaplandı. Söz konusu hesaplamanın ardından, memur maaşları için beş aylık enflasyon farkının ne kadar olduğu merak ediliyor.

Memur Zammı Ne Kadar?

Memur maaşlarına yapılacak zam, 3 Ocak 2023 tarihinde açıklanacak aralık ayı enflasyon verisi ile birlikte netlik kazanacak. Bu kapsamda, aralık ayı enflasyon verisi pek çok kişi tarafından merakla beklenirken, temmuz-kasım dönemi enflasyon verileri baz alınarak beş aylık enflasyon farkı hesaplandı. Yapılan hesaplamalara göre, memur maaşları için beş aylık enflasyon farkı yüzde 15,11 olarak belirlendi.

2023 Memur Maaşı

Memurlar, beş aylık enflasyon farkı olan yüzde 15,11 oranı üzerinden maaş zammı ile ilgili hesaplamaları yapmaya devam ederken, 3 Ocak'ta açıklanacak enflasyon oranları merak ediliyor. Aralık ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından, memur maaşlarına yapılacak zam netlik kazanacak.

Ekonomi Haberleri