2023 Öğretmen Maaşı Belli Oldu!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz haftalarda yaptığı açıklamada, memur ve emekli maaşlarına yüzde 30 oranında zam yapılacağını açıklamıştı. Memur ve emekli maaşlarına yapılacak zammın netlik kazanması...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz haftalarda yaptığı açıklamada, memur ve emekli maaşlarına yüzde 30 oranında zam yapılacağını açıklamıştı. Memur ve emekli maaşlarına yapılacak zammın netlik kazanması ile birlikte, hangi meslek grubunun ne kadar maaş alacağı pek çok kişi tarafından araştırılmaya başlandı. Bu kapsamda, öğretmen maaşları ile ilgili araştırmalar da devam ediyor.

2023 Yılı Öğretmen Maaşı Ne Kadar?

Memur maaşlarına yüzde 30 oranında zam yapılması ile birlikte, öğretmen maaşlarının ne kadar olacağı da netlik kazandı. Yüzde 30 zammın ardından, 1/4 öğretmen maaşı 15.965 TL seviyesine çıktı.

En Düşük Memur Maaşı Ne Kadar?

Öğretmen maaşlarının yanı sıra, yüzde 30 zam ile birlikte ne düşük memur maaşının ne kadar olacağı da merak konusu oldu. Geçen yıl 9.105 TL olan en düşük memur maaşı, 11.848 TL seviyesine yükseldi.

En Düşük Emekli Maaşı 2023

Memur maaşlarının yanı sıra, emekli maaşlarına da yüzde 30 oranında zam yapıldı ancak en düşük emekli maaşına daha fazla zam yapıldı. Bu kapsamda, geçtiğimiz yıl 3.500 TL olan en düşük emekli maaşı 5.500 TL seviyesine çıkarıldı.

Ekonomi Haberleri