2023 Öğretmen Maaşı Belli Oldu!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, memur ve emekli maaşlarına yüzde 30 oranında zam yapılacağını belirtti. Söz konusu maaş zammının netlik kazanması ile birlikte, memur maaşları...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, memur ve emekli maaşlarına yüzde 30 oranında zam yapılacağını belirtti. Söz konusu maaş zammının netlik kazanması ile birlikte, memur maaşları için hesaplamalar hız kazandı. Bu kapsamda, yüzde 30 zam oranı ile çeşitli meslek grupları için maaş zammı hesaplandı.

Öğretmen Maaşı Ne Kadar 2023

Geçtiğimiz yıl derecesi 1/4 olan bir öğretmen 12.276 TL alırken, yüzde 30 zam ile birlikte maaş seviyesi 15.793 TL'ye yükseldi. Yapılan maaş hesaplamasına, ek ders ücreti dahil edilmedi ancak aile ve çocuk yardımı ödeneği ise eklendi.

En Düşük Memur Emeklisi Maaşı

En düşük memur emeklisi maaşı geçtiğimiz yıl 6.078 TL iken, gerçekleşen zam ile birlikte 7.901 TL seviyesine yükseldi.

En Düşük Emekli Maaşı Ne Kadar?

Emekli ve memurlara yüzde 30 zam yapılacağının açıklamasının ardından, maaş zammı hesaplamaları hız kazandı. En düşük emekli maaşı da bu kapsamda hesaplanıyor ancak en düşük emekli maaşına yüzde 30'dan fazla zam yapıldı. 3.500 TL olan en düşük emekli maaşı, yapılan zam ile birlikte 5.500 TL seviyesine çıktı.

Ekonomi Haberleri