2023 Özel Okulların Zam Oranı Ne Olacak? MEB'de Kritik Toplantı Yapıldı

Özel okulların 2023 yılı için yapacağı zam oranları belli olmadan önce MEB'de kritik bir toplantı yapıldı.Özel okulların zam oranı Ocak'ta açıklanacak. Zam oranını belirleyenler okullarda var, erken kayıt adı altında velilerden...

Özel okulların 2023 yılı için yapacağı zam oranları belli olmadan önce MEB'de kritik bir toplantı yapıldı.

Özel okulların zam oranı Ocak'ta açıklanacak. Zam oranını belirleyenler okullarda var, erken kayıt adı altında velilerden para isteyen okullar da var. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, özel öğretim kurumları temsilcilerini makamında ağırladı.

Özel okul fiyatlarına yapılan fahiş zamlara yönelik tartışma devam ederken, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, özel öğretim kurumları temsilcileri ile buluştu.

Toplantıda özel okulda çalışan öğretmenler ile velilerin beklentileri ve sektörün sorunları görüşüldü.

Artan Maliyetlere Dikkat Çekildi

NTV'de yer alan habere göre, ana gündem maddesi artan maliyetlerdi. Özel okul temsilcileri personelden kırtasiyeye, elektrikten doğal gaza kadar çok sayıda kalemde maliyetlerin arttığını vurguladı.

Öğretmenlerin beklediği oranda ücret artışı sağlayabilmek ve diğer maliyetleri karşılamak için destek istendi.

Mevzuata göre özel okullarda zam oranı yıllık ÜFE ve TÜFE'nin ortalamasına, artı eksi 5 eklenmesiyle belirleniyor. Ancak, bu oran önceki sene sınırlandırılıp, yüzde 36,7 olarak belirlenmişti.

Özel okul yöneticiler, artan maliyetler sebebi ile 2023 yılında sektörün benzer bir sınırlamayı kaldıramayacağını Bakan Özer'e iletti Toplantıda bir oran konuşulmadığı öğrenildi. Bakan Özer, zam oranı için yıllık enflasyonun netleşeceği Ocak'ın beklenmesi gerektiğine dikkat çekti.

Ekonomi Haberleri