2023 Polis Maaşları Ne Kadar? Yüzde 30 Zamlı Polis Maaşı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz haftalarda yaptığı açıklamada, memur ve emekli maaşlarına yüzde 30 oranında zam yapılacağını duyurmuştu. Memur maaşlarına yüzde 30 zam yapılacağının açıklanmasının ardından...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz haftalarda yaptığı açıklamada, memur ve emekli maaşlarına yüzde 30 oranında zam yapılacağını duyurmuştu. Memur maaşlarına yüzde 30 zam yapılacağının açıklanmasının ardından hangi mesleğin ne kadar maaş alacağı merak konusu oldu. Bu kapsamda, polis maaşlarının ne kadar olduğu merak ediliyor.

Polis Maaşları Ne Kadar?

Memur maaşlarına yüzde 30 oranında zam yapılması ile birlikte, polis maaşları için de hesaplama yapıldı. Söz konusu hesaplamaya göre, 8/1 polis memurun maaşı 17.871 TL seviyesine yükseldi.

Emekli Polis Maaşı

Emekli maaşları ile ilgili hesaplamalar da yapılıyor. Yüzde 30 zam ile birlikte, 8/1 emekli polis memuru maaşı 10.051 TL seviyesine çıktı.

En Düşük Memur Maaşı?

Memur maaşlarına yüzde 30 zam yapılmasının ardından, farklı meslek grupları için maaş hesaplamaları yapılırken, en düşük memur maaşlarının ne kadar olacağı da araştırılıyor. Geçen yıl 9.105 TL olan en düşük memur maaşı, yüzde 30 zammın ardından 11.836 TL'ye yükseldi.

Ekonomi Haberleri