2023 sonu ve 2023 seçimleri öncesi dolar ne kadar olacak açıklandı!

2023 sonu ve seçim öncesinde dolar kurunun ne kadar olacağı merak konusu olmuş durumda. Yaz mevsimiyle birlikte Dolar kurunda da hafif bir gevşeme oluşmaya başlamıştı. Ancak son zamanlarda kış mevsimi yaklaşırken durumun biraz...

2023 sonu ve seçim öncesinde dolar kurunun ne kadar olacağı merak konusu olmuş durumda. Yaz mevsimiyle birlikte Dolar kurunda da hafif bir gevşeme oluşmaya başlamıştı. Ancak son zamanlarda kış mevsimi yaklaşırken durumun biraz daha farklı olabileceğine dair yorumların sayısı da artış gösteriyor.

https://edirnejethaber.com/dolar-mi-euro-mu-hangisine-yatirim-yapmak-daha-dogru-olur-yapmayan-yanar/

Dolar kurunun sert yükselişinde rol oynayan en önemli faktörlerin başında Ukrayna ve Rusya arasında yaşanan kriz ortamı etkili oluyor. Savaş ortamından etkilenen küresel çaplı gelişmeler dolar ve euro kurunun ciddi oranda artış göstermesine sebep oluyor. Tarafsız yorumlarıyla dikkat çeken Tunç Şatıroğlu bu konuya dair önemli açıklamalarda bulundur.

Tunç Şatıroğlu Açıkladı!

Dolara yatırım yapan birçok kişi doların gelecek yıllarda ne kadar olacağını konuşuyor ve merak ediyor. 2023 yılının sonlarına doğru dolar kurunun 30’a yaklaşması beklenen gelişmeler arasında bulunuyor. Özellikle Tunç Şitaroğlu konuyla ilgili açıklamalarda bulunarak artan enflasyon oranlarına ve yaşanan küresel çaplı gelişmelerin dolar kurunun yükselişinde ciddi bir rol oynadığını dile getirdi. 2022 yılında yaşanan küresel çaplı gelişmelerin 2023 yılında da devam edeceği kulislerde konuşulan konular arasında bulunuyor.

Ünlü analizce enflasyon oranlarının yakın bir gelecekte 4 haneli rakamlara ulaşacağını sinyalini verdi. Faiz baskılayıcı politikaların doların yükselişine engel olamayacağını ve aksine Dolar kurunu olumsuz yönde etkileyeceğini dile getirdi. Dolar kurunun gelecek günlerde rekor tazelemesi beklenen gelişmeler arasında bulunuyor. Özelliklede kur oranlarının 2022 yılının son çeyreğine doğru 22 ile 23 bandına yaklaşması bekleniyor.

25- 27 -30 Olacak!

Seçim öncesi yaşanacak olan kriz ortamının ve enflasyon ortamında dolar kurunun 2023 yılının seçim dönemine kadar 25 ile 27 arasında olması bekleniyor. Bu yükselişin yıl boyunca devam ederek yıl sonuna doğru yaklaşık olarak 30 TL bandına gelmesi beklenen gelişmeler arasında bulunuyor. Baskılayıcı faiz politikaları başta olmak üzere artan enflasyon oranları ve ABD FED faiz bankası kararları dolar kurunu artıran en önemli olgular arasında ilk sıralarda yer alıyor.

Ekonomi Haberleri