2023 Temmuz Hemşire Maaşı Kaç TL Olacak? Hemşire Maaşı Hesaplama Ekranı

Memurların zam alacağı Temmuz ayına 30 günden daha kısa bir süre kalırken, gözler maaş hesaplamalarında. TÜİK 5 aylık enflasyon farkını açıklarken yavaş yavaş memur zamları da belli olmaya başladı. Peki, Temmuz ayında olası görünen yüzde 30-45-50 zamla hemşire maaşı kaç TL'ye yükselecek? İşte 2023 Temmuz ayı hemşire maaş hesaplama örnekleri...

Memur maaşlarının Temmuz ayında artış göstereceği beklentisiyle gözler yeni açıklamalara çevrildi. Farklı meslek gruplarında çalışan memurlar, ara zam sürecinde maaşlarının ne kadar olacağını merak etmeye başladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan daha önce en düşük memur maaşının 22 bin lira seviyesine çıkarılacağını açıklamıştı. Geçtiğimiz yıl memur maaşlarına enflasyon farkı ve refah payı dikkate alınarak %30 artış yapıldı.

TÜİK tarafından açıklanan Ocak, Şubat, Mart, Nisan ve Mayıs verileri dikkate alınarak 5 aylık enflasyon farkı zam oranları netleşti. Peki, 2023'te memur ve hemşire maaşları ne kadar olacak? İşte, hemşire maaş zammıyla ilgili son durum...

Memur maaşları her yıl toplu sözleşme gereği enflasyon farkı göz önünde bulundurularak belirleniyor. Geçtiğimiz yıl, refah payı da dahil edilerek tüm memur meslek grupları için zam oranı %30 olarak gerçekleşmişti.

Ocak-Temmuz ayları arasında zam alan memurlar, Temmuz ayı için araştırmalarına başladı. AK Parti Grup Başkanvekili Muhammed Akbaşoğlu, en düşük memur maaşının 22 bin lira olmasıyla ilgili kanun teklifi için komisyonların oluşmasına vurgu yaptı. Akbaşoğlu, Çalışma ve Maliye Bakanlığıyla teknik çalışmaların yapılacağını belirtti ve toplu sözleşmelere atıfta bulunarak ortaya çıkacak oranın memur maaşlarına yansıtılacağını söyledi.

Peki, Temmuz 2023'te memur maaş zammı ne kadar olacak? İşte, memur maaş zammıyla ilgili son durum…

2023 Yılında Memur Maaşları Ne Kadar Olacak?

Memurların alacağı zam oranları, Haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla netlik kazanacak.

Ocak, Şubat, Mart, Nisan ve Mayıs aylarının enflasyon verilerine göre toplam enflasyon %15.26 olarak hesaplandı. Haziran ayı enflasyonu ile memurların alacakları fark belirlenecek ve buna refah payı da eklenecek. Haziran ayı enflasyonu ise 3 Temmuz'da duyurulacaktır.

Memur maaşları derece ve kıdeme göre değişkenlik göstermektedir. Örneğin, öğretmenlerin birinci yılındaki bir öğretmenle uzman öğretmen olarak görev yapanların aynı maaşı almaması gibi durumlar söz konusudur.

Düz memur olarak görev yapanların maaşları da ön lisans ve lisans gibi mezuniyet durumlarına göre değişmektedir. Şu an en düşük memur maaşı 12 bin lira seviyesindedir ve Cumhurbaşkanı Erdoğan bu maaşın 22 bin lira olacağını ifade etmiştir.

Örneğin, 3/1 derecesinde başkomiser olarak çalışan bir kişinin mevcut maaşı 20 bin 873 lira ise Temmuz ayında %40 zam yapılması durumunda maaşı 29 bin 222 lira olacaktır.

Bu şekilde, diğer derece ve kademelerde çalışan öğretmenler, uzman doktorlar, hemşireler ve polis memurlarının olası zam sonrası maaşları artış gösterecek.

2023 Temmuz Hemşire Maaşı Kaç TL Olacak?

Henüz Haziran ayı enflasyon oranı belli olmadığından, hemşirelerin de tam olarak yüzde kaç zam alacağı bilinmiyor. Ancak olası yüzde 30-45-50 zam senaryolarında 2023 Temmuz hemşire maaşı şöyle olacak:

Üniversite mezunu hemşireler, Ocak 2023 zammıyla şu anda 15 bin 611 TL maaş alıyor. Eğer yüzde 30 zam yapılırsa, hemşirelerin maaşı 4 bin 683 TL artışla 20 bin 294 TL olacak.

Eğer yüzde 45 zam yapılırsa da 7 bin 24 TL artışla 22 bin 636 TL maaş alacaklar.

Son olarak eğer yüzde 50 zam yapılması kararı alınırsa da 7 bin 805 TL artışla 23 bin 417 TL maaş alacaklar.

Ekonomi Haberleri